برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان سرب و قلع در عسل هاي تصفيه شده، تصفيه نشده و موم دار استان زنجان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
 
چکیده: 

در ميان آلاينده هاي زيست محيطي، فلزات سنگين از جمله خطرناک ترين آلاينده ها هستند که داراي اثرات زيست محيطي عمده اي مي باشند. پژوهش حاضر با هدف تعيين فلزات سنگين سرب و قلع در عسل هاي تصفيه شده، تصفيه نشده و موم دار استان زنجان در سال 1394 انجام گرفت. در اين پژوهش، تعداد 30 نمونه عسل از استان زنجان به صورت تصادفي از عسل هاي عرضه شده در بازار جمع آوري گرديد. به منظور تشخيص آلودگي به سرب در نمونه هاي عسل از دستگاه جذب اتمي کوره گرافيتي و به منظور تشخيص آلودگي به قلع از دستگاه جذب اتمي با شعله بر مبناي روش خاکسترسازي استفاده شد. نتايج نشان داد، بيشينه ميانگين سرب و قلع به ترتيب 116 ppb و 221.27 ppm مربوط به عسل موم دار بود. مهم ترين دليل آلودگي اين عسل ها به سرب، وجود کارخانه سرب و روي در استان زنجان و وجود قلع در عسل موم دار به دليل شکل نگهداري آن که در قوطي هاي حلبي (قلع اندود) مي باشد. هم چنين مقايسه ميانگين ميزان فلزات سنگين عسل با استانداردهاي سازمان جهاني بهداشت نيز بيانگر آن بود که ميزان فلزات سنگين سرب در سه نوع عسل، کمتر از حد استاندارد (220ppb) و ميزان فلز قلع در عسل هاي تصفيه نشده و تصفيه شده، کمتر از حد استاندارد و در عسل موم دار نزديک به ميزان استاندارد (250ppm) بود. بنابراين موم دار بودن عسل روي ميزان سرب و قلع آن تاثير داشته است. نتايج به دست آمده نشان داد مصرف عسل هاي مورد آزمون استان زنجان براي سلامت عمومي خطري ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نبی لو، س.، و مطلبی، ع.، و شیخ لویی، ح. (1396). بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان. بهداشت مواد غذایی, 7(4 (پیاپی 28) ), 63-69. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=351045



Vancouver : کپی

نبی لو سمیرا، مطلبی عباسعلی، شیخ لویی حسین. بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان. بهداشت مواد غذایی. 1396 [cited 2021August04];7(4 (پیاپی 28) ):63-69. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=351045



IEEE : کپی

نبی لو، س.، مطلبی، ع.، شیخ لویی، ح.، 1396. بررسی میزان سرب و قلع در عسل های تصفیه شده, تصفیه نشده و موم دار استان زنجان. بهداشت مواد غذایی, [online] 7(4 (پیاپی 28) ), pp.63-69. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=351045.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 191 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی