آفلاتوکسين M1(Q2)شير پاستوريزه(Q2)روش الايزا(Q1)شهر تبريز(Q1)" />
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان حضور آفلاتوکسين M1 در شيرهاي پاستوريزه توزيعي در شهر تبريز (مقاله کوتاه)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
 
چکیده: 

آفلاتوکسين به عنوان يکي از قوي ترين مواد سرطان زا تهديد جدي براي سلامت جامعه محسوب مي شود و برنامه ريزي براي کاهش ميزان آفلاتوکسين M1 در شير و فراورده هاي آن بدون ارزيابي وضعيت موجود امکان پذير نيست. در اين بررسي ميزان آفلاتوکسين در شيرهاي پاستوريزه شهر تبريز اندازه گيري شد. 74 نمونه شير پاستوريزه توليدي يازده کارخانه مختلف در فصول پاييز و زمستان 93 جمع آوري شد. مقدار آفلاتوکسين M1 با روش الايزا اندازه گيري شد. 83 درصد نمونه ها آلودگي به آفلاتوکسين M1 در محدوده 80-5 نانوگرم در ليتر داشتند. تنها 12.6 درصد نمونه ها (9 نمونه) ميزان آفلاتوکسين M1 بالاتر از 50 نانوگرم در ليتر بود که حداکثر مقدار مجاز تعيين شده توسط اتحاديه اروپا است. بر اساس استاندارد کدکس، استاندارد غذا داروي آمريکا و استاندارد ملي ايران، آلودگي تمام نمونه ها کمتر از حد مجاز بود. در نمونه هاي شير پاستوريزه کارخانه هاي لبني مختلف از نظر ميزان آلودگي به آفلاتوکسين M1، تفاوت معني دار وجود داشت (p<0.05). پايش مداوم ميزان آفلاتوکسين M1 در شيرهاي توزيعي يک اقدام ضروري در کنترل و پيشگيري از اين آلاينده است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 115
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی