برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي مقايسه اي تاثير ضدباکتريايي عصاره هاي آبي و الکلي گشنيز (Coriandrum sativum) بر روي برخي باکتري هاي پاتوژن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
 
چکیده: 

اگرچه آنتي بيوتيک ها به عنوان درمان مرسوم در بيماري هاي عفوني استفاده مي شود اما اين درمان ها با مشکلات زيادي ازجمله عوارض جانبي ناخواسته و مقاومت نسبت به آنتي بيوتيک ها همراه هست. هدف از اين مطالعه مقايسه تاثير ضدباکتريايي عصاره هاي آبي و الکلي گياه گشنيز (Coriandrum sativum) بر روي باکتري هاي اشريشيا کولاي، سالمونلا تيفي موريوم، استافيلوکوکوس اورئوس و ليستريا منوسيتوژنز بود. آزمون ها با روش چاهک و ميکروپليت (براي تعيين MIC و MBC) انجام پذيرفت. نتايج انتشار چاهک نشان داد که استافيلوکوکوس اورئوس و ليستريا منوسايتوژنز حساس و اشريشيا کولاي و سالمونلا تيفي موريوم مقاوم به عصاره هاي آبي و الکلي بودند. عصاره گياه داراي کمترين غلظت بازدارندگي معادل 6.25 mg/ml و کمترين غلظت باکتري کشي برابر با 12.5 mg/ml در مقابل باکتري استافيلوکوکوس اورئوس بودند. عصاره هاي آبي و الکلي گياه گشنيز بر رشد باکتري هاي گرم مثبت استافيلوکوکوس اورئوس و ليستريا منوسيتوژنز تاثير داشت، اما بر روي باکتري هاي گرم منفي سالمونلا تيفي موريوم و اشريشيا کولاي بي تاثير بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

فرشباف درهمی، س.، و قیامی راد، م.، و محمودی، ر. (1395). بررسی مقایسه ای تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و الکلی گشنیز (Coriandrum sativum) بر روی برخی باکتری های پاتوژن. بهداشت مواد غذایی, 6(3 (پیاپی 23) ), 35-42. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350861



Vancouver : کپی

فرشباف درهمی سعید، قیامی راد مهدی، محمودی رزاق. بررسی مقایسه ای تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و الکلی گشنیز (Coriandrum sativum) بر روی برخی باکتری های پاتوژن. بهداشت مواد غذایی. 1395 [cited 2021April15];6(3 (پیاپی 23) ):35-42. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350861



IEEE : کپی

فرشباف درهمی، س.، قیامی راد، م.، محمودی، ر.، 1395. بررسی مقایسه ای تاثیر ضدباکتریایی عصاره های آبی و الکلی گشنیز (Coriandrum sativum) بر روی برخی باکتری های پاتوژن. بهداشت مواد غذایی, [online] 6(3 (پیاپی 23) ), pp.35-42. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350861>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 82 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی