برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي خطر فلز جيوه ناشي از مصرف ماهي شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
 
چکیده: 

در پژوهش حاضر با اندازه گيري غلظت جيوه کل با روش اسپکتروفتومتر جذب اتمي در نمونه هاي عضله ماهي شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) رودخانه بهمن شير خطر ناشي از مصرف اين ماهي براي انسان ارزيابي شد. بدين منظور 30 عدد ماهي از بندر چوئبده به صورت تصادفي تهيه شد. ميانگين ميزان جيوه در عضله ماهي شانک در منطقه مورد مطالعه 0.24±0.08 ميلي گرم در کيلوگرم وزن تر بود. نتايج نشان مي دهد که ميانگين ميزان جيوه در عضله ماهي شانک از حد آستانه استانداردهاي جهاني پايين تر است. با توجه به ميزان مصرف سرانه ماهي در ايران، ميزان جيوه اي که از طريق مصرف ماهي شانک زرد باله جذب بدن انسان مي شود، حدود 0.000085 ميلي گرم در کيلوگرم در روز و 0.000595 ميلي گرم در کيلوگرم در هفته براي يک فرد بالغ با وزن 70 کيلوگرم است. همچنين ميزان شاخص خطر ماهي شانک زرد باله 0.85 مي باشد که کمتر از 1 است. حداکثر مصرف روزانه ماهي شانک زرد باله با ميانگين غلظت 0.24 ميلي گرم جيوه در کيلوگرم وزن تر براي مصرف کننده با ميانگين وزن 70 کيلوگرم، 29 گرم در روز و 203 گرم در هفته مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 130
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی