برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير عصاره الکلي سير بر روي برخي از باکتري هاي بيماريزاي با منشاء مواد غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروب شناسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
 
چکیده: 

با توجه به رويکرد مردم به مصرف محصولات غذايي فاقد مواد نگهدارنده و يا داراي مواد نگهدارنده طبيعي، امروزه استفاده از عصاره هاي گياهي به عنوان نگهدارنده مواد غذايي به جاي مواد شيميايي رونق يافته است. اين مطالعه با هدف تعيين اثر غلظت هاي مختلف عصاره الکلي گياه سير (Allium sativum) بر روي سويه هاي استاندارد باکتري ها سالمونلا اينتريتيديس، باسيلوس سوبتيليس، ليستريا مونوسيتوژنز و يرسينيا اينتروکولتيکا با روش انتشار از چاهک در محيط آگار انجام گرفت. حداقل غلظت مهاري و حداقل غلظت باکتري کشي عصاره به روش ميکروتيترپليت و با استفاده از رزازورين تعيين گرديد. يافته ها نشان دادند که عصاره الکلي گياه سير اثر بازدارنده بر روي هر چهار باکتري مورد آزمايش دارد. بيشترين تاثير بر روي باکتري باسيلوس سوبتيليس و کمترين تاثير روي باکتري سالمونلا اينترتيديس مشاهده شد. حداقل غلظت مهار کنندگي رشد باکتري در مورد باسيلوس سوبتيلس با0.39 و بيشترين مقدار آن در باکتري سالمونلا اينتريتيديس با غلظت 12.5 ميلي گرم در هر ميلي ليتر مشاهده شد. با عنايت به يافته هاي حاصل از تحقيق حاضر در مجموع مي توان گفت که عصاره الکلي سير داراي خاصيت ضدباکتريايي مناسب عليه باکتري هاي مورد مطالعه بود و به عنوان يک نگهدارنده طبيعي در مواد غذايي مختلف مي تواند مورد ارزيابي قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

قیامی راد، م.، و اکبری، ر.، و صفری، ع. (1395). بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی, 6(4 (پیاپی 24) ), 53-62. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350729



Vancouver : کپی

قیامی راد مهدی، اکبری رضا، صفری علی. بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی. 1395 [cited 2021April21];6(4 (پیاپی 24) ):53-62. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350729



IEEE : کپی

قیامی راد، م.، اکبری، ر.، صفری، ع.، 1395. بررسی تاثیر عصاره الکلی سیر بر روی برخی از باکتری های بیماریزای با منشاء مواد غذایی. بهداشت مواد غذایی, [online] 6(4 (پیاپی 24) ), pp.53-62. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=350729.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 275 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی