4 SID.ir | بيوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گياهان شيرين بيان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسي اثر ضد ميکروبي آن بر برخي باکتري هاي عامل پوسيدگي دندان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بيوسنتز نانو ذرات نقره با استفاده از گياهان شيرين بيان (Glycyrrhiza glabra) و نعناع (Mentha piperata) و بررسي اثر ضد ميکروبي آن بر برخي باکتري هاي عامل پوسيدگي دندان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، نیشابور، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: با توجه به گسترش نگران کننده مقاومت به عوامل ضد ميکروبي کلاسيک، روش درماني نوآورانه براي مبارزه با عوامل بيماريزاي مقاوم به آنتي بيوتيک مانند ترکيبات مشتق شده از گياهان و نانو ذرات ضروري به نظر مي رسد. اين مطالعه به منظور بررسي اثر ضد باکتريايي نانو ذرات نقره بيوسنتز شده با استفاده از گياهان شيرين بيان و نعناع بر برخي باکتري هاي عامل پوسيدگي دندان انجام شد.
مواد و روش ها: اين مطالعه توصيفي در آزمايشگاه هاي شيمي و ميکروبيولوژي دانشکده علوم پايه دانشگاه آزاد اسلامي نيشابور در سال 1395، انجام شد. نانو ذرات نقره به روش زيستي با استفاده از عصاره هاي آبي گياهان شيرين بيان و نعناع توليد شدند. نانو ذرات با روش هاي اسپکتروفتومتر، ميکروسکوپ الکتروني روبشي (
Scanning Electron Microscopy) مورد بررسي قرار گرفتند. به منظوربررسي اثر ضد باکتريايي نانو ذرات، 100 ميکروليتر از غلظت هاي 3.12، 6.25، 12.5، 25، 50، 100 و 200 ميکروگرم بر ميلي ليتر عصاره، جهت آزمون ميکروبراث دايلوشن استفاده شد. مقايسه نتايج ميانگين دو نوع نانو ذره با استفاده از آزمون آماري Oneway ANOVA صورت گرفت.
يافته ها: آناليز طيف سنجي
UV-Vis و وجود پيک در 430 نانومتر حاکي از سنتز زيستي اين نانو ذرات در عصاره بود و عکس SEM، شکل نانو ذرات را کروي و ميانگين اندازه آن ها را در حدود 55 نانومتر تعيين کرد. در بررسي اثر ضد ميکروبي نانو ذرات بيوسنتز شده، نانو ذرات اثر ضد باکتريايي خوبي را عليه باکتري هاي مورد مطالعه نشان دادند. ميزان MIC (Minimum inhibitory concentration) براي نانو ذرات بيوسنتز شده با عصاره شيرين بيان در برابر باکتري هاي Streptococcus mutans، Actinomyces viscosus و Lactobacillus rhamnosus به ترتيب 1.56، 6.25 و 50 ميکروگرم بر ميلي ليتر (p?0.05) و ميزان MIC براي نانو ذرات بيوسنتز شده با عصاره نعناع در برابر باکتري هاي ذکر شده به ترتيب 12.5، 12.5 و 200 ميکروگرم بر ميلي ليتر (p?0.05) تعيين شد.
نتيجه گيري: عصاره گياهان به دليل داشتن خاصيت آنتي اکسيداني و ترکيبات ثانويه فراوان، نقش احياکنندگي و پايدارسازي نانو ذرات را ايفا مي کنند. در اين پژوهش، نانو ذرات نقره به خوبي توسط عصاره آبي گياهان شيرين بيان و نعناع سنتز شدند و نانو ذرات سنتز شده فعاليت ضد باکتريايي خوبي را عليه باکتري هاي عامل پوسيدگي دندان مورد آزمون نشان دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 147
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی