برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  8 , شماره  4 ; از صفحه 1 تا صفحه 10 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي پارامترهاي بيوشيميايي و فعاليت آنزيم هاي آنتي اکسيداني برنج تحت تاثير تنش شوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، روهن، ایران
 
چکیده: 

تنش هاي غير زيستي از جمله شوري، مهم ترين عوامل محدود کننده رشد و عملکرد گياهان زراعي در مناطق خشک و نيمه خشک هستند. بسياري از اثرات تنش شوري در سطوح سلولي اعمال مي گردد. به منظور درک پاسخ برنج به تنش شوري، فعاليت بعضي آنزيم هاي آنتي اکسيدان، پراکسيداسيون ليپيد و محتواي پرولين مورد بررسي قرار گرفت. گياه برنج به مدت 14 روز تحت تاثير غلظت هاي 0، 100، 200و 300 ميلي مولار کلريد سديم (NaCl) قرار گرفت. بدين منظور، آزمايش گلخانه اي در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با 3 تکرار انجام گرفت. نتايج نشان داد که با افزايش کلريد سديم پارامترهاي رشد براي مثال وزن تر و خشک و اندازه گياه کاهش نشان داد. فعاليت آنزيم هاي کاتالاز (CAT) و آسکوربات پراکسيداز (POD) با افزايش غلظت کلريد سديم افزايش يافت اما فعاليت آنزيم سوپراکسيد ديسموتاز (SOD) با افزايش غلظت کلريد سديم تا غلظت 200 ميلي مولار افزايش و سپس در غلظت 300 ميلي مولار کاهش نشان داد. محتواي پرولين (Pro) و مالون دي آلدئيد (MDA) در غلظت 300 ميلي مولار به ترتيب به ميزان 2 و 3.6 برابر نسبت به غلظت صفر ميلي مولار کلريد سديم افزايش نشان داد. نتايج ما نشان داد که افزايش فعاليت آنزيم هاي کاتالاز، سوپراکسيد ديسموتاز و آسکوربات پراکسيداز همراه با افزايش ميزان پرولين درتحمل برنج به تنش شوري تاثير مثبتي داشته است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 86
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی