برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي توليد پروتئين هيدروليز شده از پنبه دانه به روش سطح پاسخ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: پروتئين هاي هيدروليز شده ترکيباتي با وزن مولکولي پايين هستند که پس از ورود به بدن به آساني جذب شده و نقش هاي بيولوژيکي مهمي را در سطوح سلولي ايفا مي کنند. از مهمترين عملکردهاي اين ترکيبات زيست فعال مي توان به فعاليت هاي آنتي اکسيداني، ضد ميکروبي، ضد سرطاني و افزايش دهنده سيستم ايمني بدن اشاره کرد. هدف از انجام اين پژوهش، بهينه سازي توليد پروتئين هيدروليز شده از آرد پنبه دانه توسط آنزيم پپسين به روش سطح پاسخ مي باشد.
مواد و روش ها: در اين پژوهش از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزي با سطوح متغيرهاي مستقل: دما (30-40oC)، زمان (5-2 ساعت)، نسبت آنزيم به سوبسترا (%2-0.5) انتخاب گرديد. فعاليت آنتي اکسيداني پنبه دانه توسط چهار آزمون مهار راديکال آزاد DPPH، ظرفيت آنتي اکسيداني کل، قدرت احياء کنندگي و شلاته کنندگي يون آهن بررسي شد.
يافته ها: نتايج اين مطالعه نشان مي دهد که اثر متغيرهاي واکنش بر پاسخ هاي آزمايش معني دار است (p<0.05). شرايط بهينه براي دستيابي به بيشترين ميزان فعاليت آنتي اکسيداني شامل دماي 31.1oc، زمان 5 ساعت و نسبت آنزيم به سوبسترا % 1.75حاصل شد و تحت اين شرايط ميزان مهار راديکال آزاد %83، قدرت احياء کنندگي 0.158 انگستروم، شلاته کنندگي %70، ظرفيت آنتي اکسيداني کل 1.99 ميلي مول آلفاتوکوفرول بر ميلي ليتر و درجه هيدروليز در شرايط بهينه 31.75% تعيين گرديد.
نتيجه گيري: پروتئين هيدروليز شده پنبه دانه داراي فعاليت آنتي اکسيداني بالا مي باشد و مي تواند به عنوان آنتي اکسيداني طبيعي در مواد غذايي استفاده شود. بنابراين استفاده از اين پروتئين هاي هيدروليز شده در فرمولاسيون مواد غذايي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شعبانی، پ.، و اکبری آدرگانی، ب. (1397). بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده از پنبه دانه به روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه, 15(4 (پیاپی 60) ), 45-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=347004



Vancouver : کپی

شعبانی پریا، اکبری آدرگانی بهروز. بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده از پنبه دانه به روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه. 1397 [cited 2021November29];15(4 (پیاپی 60) ):45-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=347004



IEEE : کپی

شعبانی، پ.، اکبری آدرگانی، ب.، 1397. بهینه سازی تولید پروتئین هیدرولیز شده از پنبه دانه به روش سطح پاسخ. علوم غذایی و تغذیه, [online] 15(4 (پیاپی 60) ), pp.45-60. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=347004.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی