4 SID.ir | بررسي اثر آب مغناطيده بر دوره رشد رويشي، مراحل تکوين مادگي، بساک و فراساختار دانه گرده عدس (.Lens culinaris L)

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آب مغناطيده بر دوره رشد رويشي، مراحل تکوين مادگي، بساک و فراساختار دانه گرده عدس (.Lens culinaris L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

آب فراوان ترين جز تشکيل دهنده سلول هاي گياهي است و از آنجايي که مولکولي ديامگنتيک است مي تواند تحت تاثير ميدانهاي مغناطيسي قرار گيرد. در اين پژوهش اثر آب مغناطيده بر سرعت رشد رويشي و مراحل تکوين اندام هاي زايشي و فراساختار دانه گرده در گياه عدس بررسي شد. براي اين منظور بذرهاي عدس در دو گروه، در يک گلخانه کاشته شدند. يک گروه با آب معمولي و ديگري با آب مغناطيده (آبي که با عبور از يک ميدان مغناطيسي 110 ميلي تسلايي از آن تاثير پذيرفته است)، آبياري شدند. ساختار تشريحي اندام هاي زايشي با روش هاي متداول سلول - بافت شناسي بررسي شد و براي مشاهده فراساختار دانه ي گرده از ميکروسکوپ الکتروني نگاره استفاده شد. نتايج نشان دادند آبياري با آب مغناطيده سبب تسريع گلدهي در گياه عدس نسبت به گياهان شاهد شد. در مراحل مختلف تکوين بساک و مادگي در گياهان تيمار شده با آب مغناطيده نسبت به گروه شاهد تفاوتي مشاهده نشد. شکل ظاهري سلول مادر مگاسپور و تخمزا در هر دو گروه يکسان بود. دانه ي گرده در گياه عدس داراي سه شيار طولي و تزئينات مشبک است که فرورفتگي در اين تزئينات در گياهان تيمار شده با آب مغناطيده نسبت به گياهان شاهد ضخامت و وسعت بيشتري داشتند، اما در ابعاد و تعداد دانه ي گرده بين دو گروه تفاوتي مشاهده نشد. بطور کلي مي توان گفت آبياري با آب مغناطيده سبب افزايش سرعت گلدهي و در نتيجه کاهش دوره رشد رويشي در گياه عدس مي شود. از اينرو، آبياري با آب مغناطيده مي تواند راه گشاي بزرگي در کاهش آب مصرفي براي آبياري گياهان زراعي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی