برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  8 , شماره  4 ; از صفحه 374 تا صفحه 386 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح متفاوت سولفات روي به رقيق کننده مني بر کيفيت اسپرم قوچ نژادفراهاني پس از انجماد-ذوب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه اراک، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی، اراک، ایران
 
چکیده: 

هدف: هدف از اين پژوهش، بررسي تاثير افزودن سطوح متفاوت روي به رقيق کننده ي مني بر ويژگي هاي حياتي اسپرم پس از انجماد-ذوب در قوچ بود.
مواد و روش ها: اسپرم گيري از پنج راس قوچ نژاد فراهاني (با ميانگين سني 0.5±3 سال و وزن 5±60 کيلوگرم)، هفته اي دو بار انجام شد. مني از قوچ ها توسط واژن مصنوعي جمع آوري شده و سپس براي جلوگيري از اثرات فردي هر قوچ، نمونه ها با هم مخلوط شدند. نمونه هاي اسپرم (در پنج تکرار) به طور تصادفي به چهار گروه (سطوح صفر، 50، 100 و 150 ميکرومول سولفات روي) تقسيم شدند، که به هر فالکون مقدار رقيق کننده ي مورد نظر افزوده شد و با سولفات روي و تريس مخلوط شده و جهت انجام مراحل فريز آماده سازي شدند. نمونه ها در پايوت هاي نيم ميلي ليتري و در شرايط هم دما و دماي 37 درجه ي سانتي گراد با نمونه ها نگه داري و در اين شرايط پر و منجمد شدند. نمونه هاي اسپرم بعد از يخ گشايي از نظر ويژگي هاي: تحرک، تحرک پيشرونده، زنده ماني (تست ائوزين– نگروزين)، يکپارچگي غشاي اسپرم ( هاست) و ريخت شناسي اسپرم ها (تست هانکوک) بررسي شدند.
نتايج: نتايج نشان داد که اختلاف معني داري در درصد تحرک و يکپارچگي غشاي اسپرم در محيط هاي داراي سولفات روي با گروه شاهد مشاهده نشد. تيمار 50 ميکرومول سولفات روي سطح معني داري بيشتري در درصد تحرک پيشرونده در مقايسه با گروه شاهد از خود نشان داد (p<0.05) از نظر افزايش درصد زنده ماني، سطح داراي 100 ميکرومول سولفات روي در مقايسه با سطوح داراي 50 و150 ميکرومول سولفات روي، اختلاف معني داري داشتند (p<0.05)
نتيجه گيري: استفاده از سولفات روي در رقيق کننده ي مني قوچ احتمالا مي تواند سبب بهبود برخي فراسنجه هاي اسپرم بعد از فرايند انجماد-ذوب شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 98
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی