نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات سطوح مختلف انرژي و پروتئين بر عملكرد مرغان تخمگذار تجارتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران- دانشگاه تربیت مدرس
 
چکیده: 
به منظور مطالعه آثار سطوح مختلف انرژي و پروتئين جيره غذايي بر عملكرد تخمگذاري و كيفيت داخلي و پوسته تخم مرغ هاي مرغان تخم گذار تجارتي (سويه هاي - لاين) آزمايشي در قالب طرح كاملا تصادفي به روش فاكتوريل 3×4 با سه سطح انرژي قابل سوخت و ساز 2800، 2900، 3000 كيلو كالري در كيلوگرم ئو چهار سطح پروتئين 5/13 ، 15، 5/16 و 18 درصد اجرا گرديد. تعداد 252 قطعه مرغ تخمگذار در سن 48 هفتگي، به طور تصادفي به 12 گروه همسان و يكنواخت از نظر ميانگين توليد و وزن بدن، هر يك با 7 تكرار و هر تكرار شامل 3 قطعه مرغ تقسيم شدند. سطوح مختلف انرژي بر روي هزينه خوراك مصرفي تاثير معني دار داشت (p<0.01) ولي بر روي صفات ديگر اثر معني داري نداشت، ليكن مقايسه ميانگينها نشان داد كه درصد تخمگذاري و ضخامت پوسته تخم مرغها متاثر از سطوح مختلف انرژي مي باشند. به طوريكه بيشترين درصد توليد با سطح انرژي 2800 كيلوكالري در كيلوگرم به دست آمد. ميانگين خوراك مصرفي روزانه نيز با افزيش سطح انرژي، كاهش يافت. سطوح مختلف پروتئين بر روي درصد تخمگذاري (P<0.05) ،گرم تخم مرغ توليدي روزانه هر مرغ(P<0.01)ضريب تبديل غذايي وزن پوسته و وزن مخصوص تخم مرغها (P<0.05) تاثير معني دار داشت، به طوريكه اين صفات با سطح 15 درصد پروتئين عملكرد خوبي داشتند و هرزينه خوراك مصرفي نيز براي اين سطح پروتئين نسبت به ساير سطوح كمتر بود. در مورد اثر متقاببل نرژي و پروتئين نيز، صفات درصد توليد، ميانگين وزن تخم مرغها، ضريب تبديل غذايي و هزينه خوراك مصرفي به ازاي هر كيلوگرم تخم مرغ توليدي، در جيرههاي غذايي حاوي 15 درصد پروتئين و 800 كيلو كالري انرژي قابل متابوليسم، ارقام بهتر و قابل قبولي داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شریعتمداری، ف.، و فخرایی، ج.، و لطف الهیان، ه. (1382). بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد مرغان تخمگذار تجارتی. علوم و صنایع کشاورزی, 17(1), 0-0. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3459



Vancouver : کپی

شریعتمداری فرید، فخرایی جعفر، لطف الهیان هوشنگ. بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد مرغان تخمگذار تجارتی. علوم و صنایع کشاورزی. 1382 [cited 2022July03];17(1):0-0. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3459



IEEE : کپی

شریعتمداری، ف.، فخرایی، ج.، لطف الهیان، ه.، 1382. بررسی اثرات سطوح مختلف انرژی و پروتئین بر عملکرد مرغان تخمگذار تجارتی. علوم و صنایع کشاورزی, [online] 17(1), pp.0-0. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=3459.



 

 
بازدید یکساله 198 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی