برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1397 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 61 تا صفحه 71 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي انبارماني طالبي در بسته بندي حاوي مواد جاذب اتيلن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

با انبارداري ميوه طالبي در شرايط بهينه، مي توان آن را در طول مدت زمان طولاني تر و با کيفيت مطلو ب تر در بازارهاي داخلي عرضه کرد و همچنيندر توسعه و گسترش صادرات آن به کشورهاي ديگر اقدام نمود. در تحقيق حاضر، ايده اصلي استفاده از مواد جاذب اتيلن جهت حفظ خصوصيات پس از برداشت ميوه طالبي بوده است. از اين رو، ميوه هاي طالبي رقم آناناسي (Cucumis melo L.) در بسته هاي داراي نانوزئوليت با پرمنگنات پتاسيم 7 درصد و پوشال هاي کاغذي حامل پرمنگنات پتاسيم 7 درصد قرار گرفتند و طي 35 روز نگهداري در دماي 6 درجه سلسيوس، هر هفت روز از سردخانه خارج شده اند و صفات کمي و کيفي مهم مانند تغييرات وزن، سفتي بافت ميوه، آسکوربيک اسيد، اسيديته قابل تيتراسيون، pH عصاره ميوه، مواد جامد محلول، نشت مواد الکتروليت و توليد اتيلن مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد در پايان دوره آزمايش در تيمار نانوزئوليت، وزن ميوه حدود 7 درصد، سفتي بافت ميوه 2 کيلو گرم بر سانتي متر مربع و محتواي آسکوربيک اسيد 29 درصد، بيشتر از تيمار شاهد حفظ شد. همچنين، تيمار با نانوزئوليت حدود 14 تا 21 روز پس از شروع انبارماني نتايج قابل قبولي در حفظ خصوصيات مطلوب ميوه داشت. درحالي که پوشال هاي کاغذي طي دو هفته اول انبارداري ميوه طالبي عملکرد خوبي داشتند. علاوه بر اين، بيشترين ميزان توليد اتيلن توسط ميوه طالبي پس از 35 روز انبارماني 8.93 mLg-1h-1 ثبت شد و با توجه به ميزان کم اتيلن توليد شده توسط ميوه طالبي رقم آناناسي، از نظر توليد اتيلن اختلافي بين تيمارها وجود نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 96
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی