برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1392 , دوره  23 , شماره  3 ; از صفحه 1 تا صفحه 11 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ترکيبات شيميايي و خصوصيات تجزيه پذيري تفاله هاي انگور و دانه انار با استفاده از روشهاي کيسه نايلوني و توليد گاز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

هدف از انجام اين آزمايش تعيين ارزش غذايي و ميزان تجزيه پذيري تفاله انگور و تفاله دانه انار با استفاده روش هاي کيسه نايلوني و توليد گاز بود. براي اين منظور از دو راس گوسفند نر فيستوله گذاري شده استفاده شد. در روش کيسه نايلوني، 5 گرم از هر ماده غذايي در داخل شکمبه گوسفند براي ساعات0، 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48، 72 و 9?انکوباسيونگرديد. در روش توليد گاز، ميزان توليد گاز در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36 و 48اندازه گيري شد. داده هاي بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفي مورد تجزيه وتحليل قرار گرفتند. پس از 48 ساعت انکوباسيون نمونه ها در داخل شکمبه، ميزان تجزيه پذيري ماده خشک در تفاله انگور 75/45 درصد بود که بطور معني داري بيشتر از تجزيه پذيري ماده خشک تفاله دانه انار (23/36 %) بود (P<0.05). در 48 ساعت انکوباسيون ميزان تجزيه پذيري پروتئين خام تفاله انگور (43.36) بطور معني داري بيشتر از تفاله دانه انار (40.04) بود. مقدار گاز توليدي پس از 48 ساعت انکوباسيون براي تفاله انگور و تفاله دانه انار به ترتيب 220.46 و 167.69 ميلي ليتر در هر گرم ماده خشک بدست آمد. مقادير انرژي قابل متابوليسم و قابليت هضم ماده آلي براي تفاله انگور و تفاله دانه انار به ترتيب 8.02 مگاژول در کيلوگرم ماده خشک، 52.72 % و 6.84 مگاژول در کيلوگرم ماده خشک، 44.79% بود. بر اساس نتايج بدست آمده در اين تحقيق تفاله انگور و تفاله دانه انار را مي توان بعنوان يک منبع خوراکي ارزان قيمت جايگزين بخشي از مواد خوراکي درجيره دامها نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی