برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر باکتري هاي محرک رشد بر صفات رويشي و عناصر تغذيه اي نونهال هاي فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوي اردبيل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
 
چکیده: 

هدف از پژوهش پيش رو، بررسي تاثير باکتري هاي محرک رشد بر صفات رويشي (ارتفاع، قطر يقه، وزن خشک اندام زميني و هوايي، زي توده خشک کل نونهال و شاخص کيفيت نونهال) و غلظت عناصر غذايي (نيتروژن، فسفر، پتاسيم، آهن و روي) در برگ نونهال هاي فندق (Corylus avellana L.) بود. در شرايط نهالستان، تاثير سه نوع باکتري Pseudomonas putida،Bacillus subtilis  و Enterobacter cloacae به صورت مجزا و ترکيبي به مدت هفت ماه بر نونهال هاي فندق در گلدان هاي پلي اتيلني حاوي خاک اتوکلاوشده بررسي شد. بر اساس نتايج، بيشترين اندازه ارتفاع، قطر يقه و سطح برگ به ترتيب با 26.88 سانتي متر، 7.17 ميلي متر و 23.87 سانتي متر مربع و بيشترين غلظت نيتروژن (2.81 درصد) در تلقيح ترکيبي سه باکتري مشاهده شد. بيشترين وزن خشک ريشه، حجم ريشه، وزن خشک اندام هوايي، زي توده خشک کل نونهال، شاخص کيفيت نونهال و بيشترين غلظت فسفر با تلقيح مجزاي باکتري P. putida به دست آمد. بيشترين مقدار غلظت آهن و روي به ترتيب در تلقيح با باکتري B. subtilis و P. putida مشاهده شد. در حالت کلي، با توجه به تاثير مثبت باکتري هاي محرک رشد در جذب عناصر غذايي، افزايش رشد قطري، ارتفاعي و شاخص هاي ريخت شناسي ديگر، به ترتيب باکتري هاي P. putida، B. subtilis وE. cloacae  براي تلقيح نونهال هاي فندق توصيه مي شوند. در حقيقت، تجهيز ريشه نونهال ها با باکتري هاي محرک رشد (مهندسي ريشه) مي تواند راهکاري مناسب براي توليد نهال سالم و قوي در نهالستان و همچنين افزايش موفقيت نهال کاري در رويشگاه هاي آشفته و تخريب يافته اين گونه باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رستمی کیا، ی.، و طبری کوچکسرایی، م.، و اصغرزاده، ا.، و رحمانی، ا. (1396). اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران, 25(1 (پیاپی 67) ), 116-126. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=315422



Vancouver : کپی

رستمی کیا یونس، طبری کوچکسرایی مسعود، اصغرزاده احمد، رحمانی احمد. اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران. 1396 [cited 2021September24];25(1 (پیاپی 67) ):116-126. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=315422



IEEE : کپی

رستمی کیا، ی.، طبری کوچکسرایی، م.، اصغرزاده، ا.، رحمانی، ا.، 1396. اثر باکتری های محرک رشد بر صفات رویشی و عناصر تغذیه ای نونهال های فندق (.Corylus avellana L) در نهالستان فندقلوی اردبیل. تحقیقات جنگل و صنوبر ایران, [online] 25(1 (پیاپی 67) ), pp.116-126. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=315422.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 63 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی