برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1395 , دوره  18 , شماره  4 ; از صفحه 811 تا صفحه 820 .
 
عنوان مقاله: 

اثر استفاده از غلاف بادام زميني در جيره بر قابليت هضم مواد مغذي و عملکرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامى، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل ایران
 
چکیده: 

تاثير استفاده از غلاف بادام زميني به عنوان يک منبع فيبر نامحلول در جيره بر عملکرد رشد، ريخت شناسي روده و قابليت هضم مواد مغذي با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتي سويه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفي با چهار تيمار (سطوح صفر (شاهد)، 2.5، 5 و 7.5 درصد غلاف بادام زميني در جيره) 5 تکرار و 16 پرنده در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگي بررسي شد. در دوره رشد (11 تا 24 روزگي)، استفاده از غلاف بادام زميني در جيره، مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي را کاهش داد، ولي پرندگاني که با جيره حاوي 7.5 درصد غلاف بادام زميني تغذيه شدند، افزايش وزن روزانه بيشتري داشتند (P<0.05). غلاف بادام زميني، ضرايب قابليت هضم ماده خشک و عصاره اتري را بهبود بخشيد و جيره هاي حاوي سطوح 2.5 يا 5 درصد غلاف بادام زميني قابليت هضم ماده آلي بالاتري در مقايسه با جيره شاهد داشتند (P<0.05). طول پرزهاي روده کوچک جوجه هاي تغذيه شده با جيره هاي حاوي 5 يا 7.5 درصد غلاف بادام زميني در مقايسه با پرنده هاي شاهد بيشتر بود (P<0.05). نتايج تحقيق حاضر نشان داد که استفاده از غلاف بادام زميني تا سطح 7.5 درصد از جيره اثري منفي بر عملکرد رشد جوجه هاي گوشتي ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
    exInvalid object name 'SCHOLAR.DBO.tbl_ref_fa'.
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سرباز، ا.، و نویدشاد، ب.، و میرزایی آقچه قشلاق، ف. (1395). اثر استفاده از غلاف بادام زمینی در جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 18(4 ), 811-820. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314737



Vancouver : کپی

سرباز الهام، نویدشاد بهمن، میرزایی آقچه قشلاق فرزاد. اثر استفاده از غلاف بادام زمینی در جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1395 [cited 2021September19];18(4 ):811-820. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314737



IEEE : کپی

سرباز، ا.، نویدشاد، ب.، میرزایی آقچه قشلاق، ف.، 1395. اثر استفاده از غلاف بادام زمینی در جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد جوجه های گوشتی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 18(4 ), pp.811-820. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314737.



 

 
بازدید یکساله 530 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی