برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  31 , شماره  1 ; از صفحه 110 تا صفحه 121 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات مصرف اسيد جيبرليک بر بي دانه کردن و برخي صفات کمي و کيفي ميوه سه رقم انگور دانه دار ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات علوم زراعی-باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران
 
چکیده: 

به منظور مطالعه اثرات اسيد جيبرليک در دو زمان 7 و 14 روز قبل از شروع گلدهي بر القاء بي دانگي و بعضي صفات کمي و کيفي خوشه و حبه سه رقم انگور دانه دار ايراني شامل قزل اوزوم، ريش بابا قرمز و خليلي قرمز، پژوهشي به صورت آزمايش فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در پنج تکرار اجرا شد. نتايج نشان داد بوته هاي تيمار شده با جيبرلين در مقايسه با شاهد از لحاظ درصد جوانه زني دانه گرده، درصد تشکيل ميوه، طول و وزن تر چوب خوشه، تعداد شات بري و حبه هاي بي دانه در خوشه، وزن حبه هاي بي دانه، طول دم حبه و TSS اختلاف معني دار نشان دادند. جيبرلين باعث کاهش جوانه زني دانه گرده ارقام مورد بررسي شد. تيمار جيبرلين درصد تشکيل ميوه را افزايش داد اما واکنش ارقام متفاوت بود. اسيد جيبرليک موجب افزايش طول محور خوشه انگور شد و اين افزايش در رقم ريش بابا و قزل اوزوم بيشتر از خليلي بود. نتايج نشان داد که هورمون جيبرلين باعث ايجاد بي دانگي در حبه ها شد و اثر آن روي رقم ريش بابا قرمز بيشتر از قزل اوزوم و خليلي قرمز بود. در انگور قزل اوزوم تيمار شده با جيبرلين در مرحله 7 روز قبل از گلدهي وزين ترين حبه هاي بي دانه بدست آمد، گرچه تعداد حبه هاي بي دانه اين رقم کمتر از ارقام ديگر بود. جيبرلين موجب افزايش طول دم حبه ها شد. بيشترين طول دم حبه مربوط به رقم قزل اوزوم بود که در 14 روز قبل از گلدهي با جيبرلين تيمار شده بود. درصد مواد جامد محلول (TSS) در تيمارهاي غوطه ورسازي شده با جيبرلين بيشتر از تيمارهاي شاهد بود. مصرف قبل از شروع گلدهي هورمون جيبرلين با غلظت 100 ميلي گرم در ليتر در هر سه رقم مورد بررسي باعث توليد حبه هاي بيدانه ريز شد که در صورت تکرار مصرف هورمون جيبرلين با غلظت 20 تا 40 پي پي ام در مرحله بعد از تشکيل ميوه مي توان حبه هاي بي دانه با اندازه قابل قبول توليد نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

دولتی بانه، ح.، و جعفری، ح.، و جلیلی مرندی، ر.، و عبدالهی، ر. (1396). اثرات مصرف اسید جیبرلیک بر بی دانه کردن و برخی صفات کمی و کیفی میوه سه رقم انگور دانه دار ایرانی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), 31(1 ), 110-121. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314729



Vancouver : کپی

دولتی بانه حامد، جعفری حکمت، جلیلی مرندی رسول، عبدالهی رحیم. اثرات مصرف اسید جیبرلیک بر بی دانه کردن و برخی صفات کمی و کیفی میوه سه رقم انگور دانه دار ایرانی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). 1396 [cited 2021April16];31(1 ):110-121. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314729



IEEE : کپی

دولتی بانه، ح.، جعفری، ح.، جلیلی مرندی، ر.، عبدالهی، ر.، 1396. اثرات مصرف اسید جیبرلیک بر بی دانه کردن و برخی صفات کمی و کیفی میوه سه رقم انگور دانه دار ایرانی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 31(1 ), pp.110-121. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314729>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 669 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی