مشخصات مقاله عنوان نشریه: توليدات دامي (مجله كشاورزي پرديس ابوريحان) اطلاعات شماره: زمستان 1395 , دوره 18 , شماره 4 ; از صفحه 741 تا صفحه 748 . عنوان مقاله: برآورد مقدار انرژي علوفه اسپرس ايران بر اساس داده هاي ترکيبات شيميايي و آزمايش توليد گاز نویسندگان: غلامي حسين*, ميرهادي سيداحمد, رضايزدي كامران آدرس: * بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج، ایران چکیده: در اين پژوهش، انرژي قابل متابوليسم و خالص شير دهي علوفه اسپرس با استفاده از ترکيبات شيميايي و داده هاي آزمايش توليد گاز اندازه گيري شد. داده هاي خام از آزمايشگاه تغذيه موسسه تحقيقات علوم دامي کشور و آزمايشگاه هاي تغذيه برخي از مراکز آموزشي- پژوهشي کشور جمع آوري شدند. داده هاي مورد استفاده شامل نتايج تعيين ترکيبات شيميايي، آزمايشات توليد گاز و تعداد محدودي آزمايش تعيين انرژي قابل متابوليسم علوفه اسپرس بودند. معادلات برازش شده خطي، لگاريتمي، معکوس، درجه دوم، درجه سوم، تواني، تابع اس و نمايي براي پروتئين خام، چربي خام، خاکستر، فيبر خام، فيبر نامحلول در شوينده خنثي، فيبر نامحلول در شوينده اسيدي و عصاره فاقد نيتروژن مشخص شدند. از بين معادلات به دست آمده براي ترکيبات شيميايي مذکور، معادلات برازش شده براي پروتئين خام معني دار (P<0.001) و ضريب تعيين در آنها بالا بود (R2=0.731). در معادلات مورد اشاره بالا، براي تخمين انرژي قابل متابوليسم اسپرس، درصد پروتئين خام را مي توان به عنوان يک متغير مستقل انتخاب کرد، با اين متغير و با استفاده از معادلات، ميزان انرژي قابل متابوليسم اسپرس 2.43 مگا کالري در کيلوگرم ماده خشک بر اساس مقدار پروتئين خام به دست آمد. انرژي خالص شير دهي برابر 1.29 برآورد شد، انرژي خالص نگهداري و رشد نيز به ترتيب برابر 1.55 و 0.94 محاسبه شدند و نتيجه کاربردي اين که با يک آزمايش شيميايي ساده پروتئين خام در آزمايشگاه تغذيه مي توان انرژي قابل دسترس دامها از علوفه اسپرس را برآورد کرد و در جيره نويسي نشخوارکنندگان به کار برد. کلید واژه: انرژي قابل متابوليسم(Q1)پروتئين خام(Q2)جداول استاندارد خوراک(Q1)معادلات خطي(Q1)متغير مستقل(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: پاسخ های ایمنیفراسنجه های خونیمورفولوژی رودهکنجاله کلزامراحل فنولوژیانرژی متابولیسمیماده خشک قابل هضممراحل فنولوژیکی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اسپرسبررسي ظرفيت توليد و ميزان تنوع صفات مورفولوژيک، زراعي و کيفي در توده هاي اسپرس (.Onobrychis viciifolia Scop)تعيين ارزش غذايي 13 رقم دانه تريتيکاله در تغذيه طيوراثرات تانن اسپرس عمل آوري شده با آب يا اوره برجمعيت ميکروبي شکمبه، فراسنجه هاي توليد گاز و تخميربرون تنياسپرس يك گياه علوفه اي مفيد براي مناطق كم آب مقالات همایشی مرتبط: بررسی اثر چین بر صفات زراعی، ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی اسپرسبررسی اثر مرحله رشد بر صفات زارعی، ترکیبات شیمیایی، ارزش غذایی وارزش انرژی زایی اسپرس در چین سومبررسی اثر تنش خشکی و تاریخ کاشت بر عملکرد گیاه اسپرس (.Onobrychis Vicifolia L)بررسی تمایز در اکوتیپ های اسپرس زراعی ایراناثر سطوح مختلف آبیاری و کود نیتروژن بر خصوصیات علوفه سالیکورنیا ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه بازدید یکساله 87 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی