4 SID.ir | افزايش کارآيي مصرف آب آبياري در شرايط استفاده از آب شور در آبياري قطره اي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

افزايش کارآيي مصرف آب آبياري در شرايط استفاده از آب شور در آبياري قطره اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

از راهکارهاي مديريت آب در مزرعه استفاده از آب شور براي آبياري محصولات است. در اين مطالعه به بررسي استفاده تناوبي آب شور و غير شور پرداخته شد. آزمايش هاي مزرعه اي به مدت يک فصل زراعي در سال 1391 در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي تحت آبياري قطره اي براي محصول ذرت با نه تيمار در کرج انجام شد. تيمارها بر اساس مديريت تناوبي آبياري با آب شور و غير شور، در سه سطح شوري 0.4، 3.5 و 5.7 دسي زيمنس بر متر و با تناوب هاي يک در ميان، سه در ميان و پنج در ميان بودند. مديريت يک در ميان از لحاظ عملکرد محصول وضعيت بهتري نسبت به ساير مديريت ها داشت. نتايج نشان داد در حالي که بيشترين عملکرد وزن تر (56.2 تن در هکتار) براي تيمار F (آبياري ثابت با آب غير شور) به دست آمد، اما بيشترين کارآيي مصرف آب آبياري بر اساس وزن تر (14.9 کيلوگرم بر متر مکعب) در تيمار 3 S1:1F (آبياري تناوبي سه در ميان آب شور 3.5 دسي زيمنس بر متر و آب غير شور) حاصل شد. در نتيجه در تيمارهاي استفاده تناوبي آب شور و غيرشور عليرغم کاهش نسبي عملکرد محصول، به دليل اعمال کمتر آب در آبياري هاي شور، کارآيي مصرف آب آبياري افزايش يافت. نتايج نشان داد به ازاي هر يک دسي زيمنس افزايش در شوري آب آبياري در مديريت هاي ثابت، عملکرد محصول به ميزان 10.3 درصد کاهش يافت. در اين مطالعه، عملکرد محصول در مديريت تناوبي بيشتر از مديريت اختلاط بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 85
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی