برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرضد باکتريايي عصاره هسته انگور بر ماندگاري ماهي تيلاپيا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات یزد
 
چکیده: 

مقدمه: گياهان دارويي به سبب دارا بودن ترکيبات آنتي باکتريايي طبيعي بسيار موردتوجه هستند و ايران نيز يکي از غني ترين منابع گياهان دارويي به شمارمي رود. هدف از اين پژوهش، بررسي تاثير آنتي باکتريايي عصاره هسته انگور برافزايش عمر ماندگاري ماهي تيلاپيا است.
روش بررسي: ماهي ها بلافاصله پس از صيد و عمل شستشو به دو بخش تقسيم شدند. يک گروه در عصاره هسته انگور (غلظت 1.5%) به مدت 30 دقيقه غوطه ور و سپس در کيسه هاي پلي اتيلن بسته بندي گرديدند، دومين گروه نمونه ها نيز به عنوان شاهد بسته بندي و همه در دماي (1
±4) درجه سانتي گراد يخچال نگهداري شدند. آزمايش هاي ميکروبي شامل، شمارش کلي ميکروب هاي هوازي مزوفيل (Totalcount)، باکتري هاي سرما گرا (PTC)، به همراه ارزيابي حسي در يک دوره 20 روزه در فواصل زماني (2، 0، 5، 10، 20، 15) انجام شد.
يافته ها: بر اساس نتايج حاصل، گروه حاوي عصاره به طور معني داري (
P<0.05) فساد ميکروبي را نسبت به نمونه شاهد به تعويق انداخت، بطوريکه تعداد باکتري هاي شمارش شده در ماهي هاي تيمار شده با عصاره هسته انگور تا پايان دوره نگهداري کمتر از حد قابل قبول پيشنهادي (log cfu/g 7) باقي ماند.همچنين در بررسي حسي ماهيان تيمار شده با عصاره هسته انگور بالاترين کيفيت را در طول دوره نگهداري از خود نشان دادند.
نتيجه گيري: ماهي تيمارشده با عصاره هسته انگور در اين مطالعه تا انتهاي دوره نگهداري قابل مصرف بود، به طوري که عصاره توانست عمر ماندگاري نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد افزايش دهند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

گل وردزاده، ر.، و یاسینی اردکانی، س. (1395). اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت, 15(1 (مسلسل 55) ), 118-126. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314528



Vancouver : کپی

گل وردزاده رزیتا، یاسینی اردکانی سیدعلی. اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت. 1395 [cited 2021July29];15(1 (مسلسل 55) ):118-126. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314528



IEEE : کپی

گل وردزاده، ر.، یاسینی اردکانی، س.، 1395. اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت, [online] 15(1 (مسلسل 55) ), pp.118-126. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=314528.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 92 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی