برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  4 , شماره  3 ; از صفحه 281 تا صفحه 287 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح چربي اکسيد شده جيره بر هورمون هاي تيروييدي در تاسماهي هيبريد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
 
چکیده: 

روغن ماهي موجود در جيره ماهي پيوسته در معرض خطر اکسيداسيون قرار دارد. در مطالعه حاضر، اثر تغذيه تاسماهي هيبريد (Huso huso ? × Acipenser ruthenus ?) جوان با جيره حاوي سطوح مختلف چربي اکسيدشده بر سطوح هورمون هاي تيروئيدي به مثابه هورمون هاي اصلي دخيل در متابوليسم تحت بررسي قرار گرفت. جهت انجام اين آزمايش سه رژيم غذايي مختلف با جايگزيني صفر (گروه شاهد)، 50 و 100درصد روغن ماهي اکسيدشده طراحي شد. 90 قطعه تاسماهي هيبريد با ميانگين وزن اوليه 212.6±0.7 گرم، پس از 2 هفته سازگاري با جيره غذايي طراحي شده و محيط آزمايشي، به صورت تصادفي در 9 مخزن فايبرگلاس با ابعاد 2 متر مکعب، در 3 تيمار و هر کدام 3 تکرار ذخيره شدند. غذادهي سه بار در روز (ساعات 8 ، 14 و 20) و تا حد سيري به مدت 6 هفته انجام شد. در پايان دوره آزمايش، از ماهي ها نمونه خون تهيه و سرم جدا شد. هورمون تيروکسين و تري يدوتيرونين سرم به روش راديو ايمونواسي انداز ه گيري شد. نتايج اين پژوهش نشان داد که تيروکسين، تري يدوتيرونين و نسبت تيروکسين به تري يدوتيرونين سرم تغيير معني داري در پاسخ به سطوح مختلف چربي اکسيدشده رژيم غذايي نشان نداد. با توجه به يافته هاي مطالعه حاضر مي توان نتيجه گرفت که تغذيه با چربي اکسيدشده اثري بر سطح سرمي هورمون هاي تيروييدي در تاس ماهي هيبريد ندارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 60
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی