برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1395 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 125 تا صفحه 141 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين برخي خواص فيزيکي، مکانيکي و هيدروديناميکي کنگر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: کنگر يکي از فراوان ترين گياهان مناطق کوهستاني ايران مي باشد، که به دليل نقش کمکي در هضم مواد غذايي مورد توجه مصرف کنندگان قرارگرفته است. در ايران بيش از 17 درصد محصولات کشاورزي در مراحل مختلف توليد تا عرضه به ضايعات تبديل مي شود، که اين امر مستلزم دانستن خواص فيزيکي، مکانيکي و هيدروديناميکي محصولات کشاورزي مي باشد. وجود اطلاعاتي در زمينه خواص فيزيکي، مکانيکي و هيدروديناميکي کنگر مي تواند در طراحي ماشين هاي موردنياز در عمليات انتقال، جداسازي، درجه بندي هيدروليکي، شستشو، کيفيت سنجي، نگهداري و فرآوري آن کاربرد فراواني داشته باشد. زيرا سبب کاهش تلفات محصول و افزايش بهره وري عمليات مختلف جهت فراوري کنگر مي شود. مواد و روش ها: در اين تحقيق برخي خواص فيزيکي، مکانيکي و هيدروديناميکي کنگر تحت شرايط استاندارد و در سه تکرار اندازه گيري شد. خواص فيزيکي شامل: طول، عرض، ضخامت، ميانگين قطر هندسي و حسابي، جرم، حجم، جرم حجمي، کرويت، مساحت سطح رويه، نسبت رعنايي و محتواي رطوبتي بر مبناي تر اندازه گيري شد. خواص مکانيکي نمونه ها در هنگام برش و خمش (شکست)، کنگر از وسط بعد طولي آن به وسيله ماشين اينسترون زوييک رول تحت استانداردهاي لازم اندازه گيري گرديد. خواص هيدروديناميکي براي انتقال، جداسازي و درجه بندي کنگر توسط آب انجام گرفت. يافته ها: در بررسي خواص فيزيکي طول، عرض، ضخامت، جرم، حجم و قطر ميانگين هندسي رابطه مستقيم و جرم حجمي (چگالي) رابطه معکوس با اندازه کنگر داشت. شکل، اندازه، حجم، سطح رويه و چگالي از جمله مشخصه هايي فيزيکي هستند که در بسياري از مسائل مربوط به طراحي يک ماشين مخصوص يا تحليل رفتارهاي حاصله در انتقال مواد داراي اهميت مي باشد. براي خواص مکانيکي در تست خمش مدول الاستيسيته، حداکثر نيروي لازم براي خمش کنگر، کار انجام شده براي رسيدن به حداکثر نيروي لازم براي خمش کنگر و تغيير شکل در هنگام اعمال حداکثر نيرو به ترتيب برابر 0.00341 گيگا پاسکال، 41.5نيوتن، 444.29 نيوتن در ميلي متر، 18.91 ميلي متر و براي تست برش مدول برشي، حداکثر نيروي لازم براي برش کنگر، مقاومت برشي، تغيير شکل برشي در هنگام اعمال حداکثر نيرو به ترتيب برابر 0.002 گيگا پاسکال،82.9 نيوتن، 0.0207 نيوتن بر ميلي متر مربع و19.15 ميلي متر محاسبه شد. اطلاعات به دست آمده از خواص مکانيکي کنگر در تست برش و خمش مي تواند مورد استفاده کارخانه هاي فراوري کنگر قرار گيرد. خواص هيدروديناميکي کنگر شامل زمان بالا آمدن کنگر در ستون آب، ميانگين سرعت حد و ميانگين نيروي شناوري وارد بر کنگر در ستون آب به ترتيب 4.67 ثانيه، 0.02 متر بر ثانيه و 0.93 نيوتن به دست آمد. دانسيته کنگر کمتر از آب بوده درنتيجه کنگر را مي توان به صورت هيدروليکي و بدون هيچ گونه آسيبي درجه بندي و انتقال داد. نتيجه گيري: داده هاي به دست آمده از اين تحقيق مي تواند در طراحي، بهينه سازي، تجهيزات فرآوري، حمل ونقل، جداسازي و بسته بندي کنگر مورداستفاده قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جهان بخشی، ا.، و یگانه، ر.، و آخوندزاده یامچی، ا. (1395). تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر. فرآوری و نگهداری مواد غذایی, 8(1 ), 125-141. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313348



Vancouver : کپی

جهان بخشی احمد، یگانه رضا، آخوندزاده یامچی ابوالفضل. تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر. فرآوری و نگهداری مواد غذایی. 1395 [cited 2022January23];8(1 ):125-141. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313348



IEEE : کپی

جهان بخشی، ا.، یگانه، ر.، آخوندزاده یامچی، ا.، 1395. تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و هیدرودینامیکی کنگر. فرآوری و نگهداری مواد غذایی, [online] 8(1 ), pp.125-141. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313348.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 177 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی