برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1395 , دوره  18 , شماره  4 ; از صفحه 805 تا صفحه 820 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي عملکرد دانه، نسبت برابري زمين و ترکيب اسيدهاي چرب روغن بادام زميني در کشت مخلوط با ذرت تحت تاثير سطوح مختلف نيتروژن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
 
چکیده: 

به منظور ارزيابي عملکرد دانه و اسيدهاي چرب روغن بادام زميني تحت تاثير کشت مخلوط با ذرت و مقادير مختلف نيتروژن، آزمايشي به صورت اسپليت پلات در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در 3 تکرار در رشت، در سال زراعي 94-1393 انجام شد. مقادير مختلف کود نيتروژن شامل صفر، 100، 200 و 300 کيلوگرم در هکتار به عنوان فاکتور اصلي و کشت خالص ذرت و بادام زميني و رديف هاي کشت مخلوط ذرت و بادام زميني با نسبت هاي 1:1، 2:1، 1:2 و 2:2 به عنوان فاکتور فرعي مدنظر قرار گرفتند. بالاترين عملکرد دانه ذرت (10540 کيلوگرم در هکتار) تحت اثر متقابل 200 کيلوگرم نيتروژن و سيستم کشت مخلوط ذرت و بادام زميني با نسبت 2:2 به دست آمد. اثر متقابل 100 کيلوگرم نيتروژن و سيستم کشت مخلوط با نسبت 2:1 بيشترين عملکرد دانه بادام زميني (1786 کيلوگرم در هکتار) را نشان داد. با افزايش کاربرد نيتروژن، ميزان اسيد چرب اولئيک در روغن بادام زميني کاهش پيدا کرد، ولي محتواي اسيد چرب لينولئيک افزايش يافت. بالاترين درصد اسيد چرب اولئيک (27.31 درصد) در سيستم کشت مخلوط ذرت و بادام زميني با نسبت 2:1 مشاهده گرديد. به طورکلي، کاربرد 100 کيلوگرم نيتروژن در هکتار و سيستم کشت مخلوط ذرت و بادام زميني با نسبت 2:1 مي تواند براي بهبود نسبت برابري زمين و افزايش عملکرد و کيفيت روغن بادام زميني در شرايط اقليمي منطقه قابل توصيه باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سیدنوری، ا.، و مصطفوی راد، م.، و انصاری، م. (1395). ارزیابی عملکرد دانه, نسبت برابری زمین و ترکیب اسیدهای چرب روغن بادام زمینی در کشت مخلوط با ذرت تحت تاثیر سطوح مختلف نیتروژن. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), 18(4 ), 805-820. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313049



Vancouver : کپی

سیدنوری امید، مصطفوی راد معرفت، انصاری محمدحسین. ارزیابی عملکرد دانه, نسبت برابری زمین و ترکیب اسیدهای چرب روغن بادام زمینی در کشت مخلوط با ذرت تحت تاثیر سطوح مختلف نیتروژن. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان). 1395 [cited 2021July26];18(4 ):805-820. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313049



IEEE : کپی

سیدنوری، ا.، مصطفوی راد، م.، انصاری، م.، 1395. ارزیابی عملکرد دانه, نسبت برابری زمین و ترکیب اسیدهای چرب روغن بادام زمینی در کشت مخلوط با ذرت تحت تاثیر سطوح مختلف نیتروژن. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان), [online] 18(4 ), pp.805-820. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=313049.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 117 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی