برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  3 , شماره  2 ; از صفحه 9 تا صفحه 21 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير فراورده هاي تجاري حاوي مخلوط سويه هاي پروبيوتيک بر کاهش ميزان بيسفنول آ

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه داروسازی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی، تهران، ایران
 
چکیده: 
بيسفنول آ يک ترکيب صنعتي مهم مورد استفاده در توليد پلي کربنات ها، رزين هاي اپوکسي و کاغذهاي حرارتي در بسياري از کارخانه هاي توليدي مواد شيميايي در سراسر جهان است. مواجهه با اين ترکيب از منابع مختلفي نظير غذاهاي بسته بندي شده يا نوشيدني ها امکان پذير است. در سال هاي اخير ورود اين ماده شيميايي خطرناک به زنجيره غذايي موجودات زنده به طور چشمگيري افزايش يافته که تبعات جبران ناپذيري را بر سلامت انسان ها به همراه داشته است. از طرفي، امروزه القاي باکتري هاي سودمند يکي از راه حل هاي مفيد براي نرمال کردن شرايط زيستي و افزايش سطح سلامت بدن است. اين راه حل از طريق انتقال مکملي از سلول هاي باکتريايي زيست پذير به داخل بدن ميزبان امکان پذير است که به اين نوع از ميکروب ها، پروبيوتيک گويند. البته ترکيب سويه هاي سازگار پروبيوتيکي از گونه هاي مختلف مي تواند همکاري و همزيستي ميان باکتري ها را تقويت کند و باعث افزايش اثربخشي درمان شود. در اين مطالعه اثر برخي از فرمولاسيون هاي تجاري حاوي باکتري هاي پروبيوتيک موجود در بازار دارويي ايران بر کاهش ميزان بيسفنول آ بررسي شده است. براي اين منظور مقدار بيسفنول آ در محيط حاوي فراورده هاي پروبيوتيک در بازه زماني 24 ساعته توسط کيت الايزا اندازه گيري شد. از نتايج به دست آمده در اين بررسي مي توان نتيجه گرفت که فرآورده هاي حاوي پروبيوتيک بر کاهش ميزان بيسفنول آ به طور چشمگيري موثر بوده اند. چهارچوب آزمايش به گونه اي تنظيم گرديد که با مقايسه و تحليل نتايج حاصل، کارآمدترين سويه ها را در کاهش ميزان بيسفنول آ تعيين نمايد. اين نتايج، کاهش معناداري را در مقدار بيسفنول آ در مقايسه با گروه کنترل نشان داد. تقريبا در تمام نمونه هاي مورد آزمايش در طي يک ساعت اول تا 80 درصد از بيسفنول آ کاهش يافته بود. با توجه به نتايج حاصل از اين پژوهش مي توان اميد داشت که استفاده منظم از مکمل هاي پروبيوتيک در تعديل و کاهش اثرات مضر بيسفنول آ اثربخش باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلوکی، س.، و فاضلی، م. (1396). تاثیر فراورده های تجاری حاوی مخلوط سویه های پروبیوتیک بر کاهش میزان بیسفنول آ. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 3(2 ), 9-21. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312947



Vancouver : کپی

سلوکی سوگند، فاضلی محمدرضا. تاثیر فراورده های تجاری حاوی مخلوط سویه های پروبیوتیک بر کاهش میزان بیسفنول آ. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1396 [cited 2022January24];3(2 ):9-21. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312947



IEEE : کپی

سلوکی، س.، فاضلی، م.، 1396. تاثیر فراورده های تجاری حاوی مخلوط سویه های پروبیوتیک بر کاهش میزان بیسفنول آ. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 3(2 ), pp.9-21. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312947.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 152 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی