برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر پودر ميوه کهورک بر عملکرد، فراسنجه هاي خوني، سامانه ايمني و ضداکسيداني جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
 
چکیده: 

هدف اين تحقيق بررسي اثر پودر ميوه کهورک بر عملکرد، خصوصيات لاشه، فراسنجه هاي بيوشيميائي خون، سامانه ايمني و ضد اکسيداني جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي بود. در اين آزمايش از تعداد 250 قطعه جوجه يک روزه نر سويه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفي با پنج تيمار، پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل شاهد منفي (بدون تنش)، شاهد مثبت (تنش گرمايي) و سطوح يک، سه و پنج درصد پودر ميوه گياه بوته اي کهورک بود. جهت اجراي برنامه تنش گرمايي، دماي سالن در طول دو هفته آخر آزمايش به مدت شش ساعت در روز (11:00 و 17:00) به حدود (38±2) درجه سانتي گراد افزايش يافت. نتايج نشان داد که افزودن پودر ميوه کهورک در شرايط تنش باعث کاهش معني دار وزن بدن، مصرف خوراک، راندمان مصرف انرژي، راندمان مصرف پروتئين و شاخص توليد و از طرفي باعث افزايش معني دار ضريب تبديل خوراک گرديد. تيمارهاي آزمايشي تاثيري بروزن نسبي اجزاي لاشه نداشت. غلظت کلسترول، LDL، گلوکز و فعاليت آنزيم هاي AST، ALT، LDH و ميزان MDA پلاسماي خون با افزودن پودر ميوه کهورک تحت تنش به طور معني داري کاهش يافت (p<0.05ولي غلظت HDL، پروتئين تام و آلبومين سرم خون در تيمارهاي آزمايشي تفاوت معني داري نشان نداد. عيار پادتن بر ضد SRBC در جوجه هاي دريافت کننده کهورک افزايش يافت. بنابراين اگر چه پودر ميوه کهورک اثرات منفي بر عملکرد جوجه هاي گوشتي داشته ولي بهبود سامانه ايمني و آنتي اکسيداني جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي را در پي داشت که سطوح 1 و 3 درصد در جوجه هاي تحت تنش گرمايي توصيه مي گردد ولي سطح 5 درصد اثر منفي بر عمکرد خواهد داشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دشتبان، ه.، و افضلی، ن.، و حسینی واشان، س.، و سریر، ه. (1396). اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 30(1 (پیاپی 114) ), 231-246. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312939



Vancouver : کپی

دشتبان هاشم، افضلی نظر، حسینی واشان سیدجواد، سریر هادی. اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 1396 [cited 2021December01];30(1 (پیاپی 114) ):231-246. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312939



IEEE : کپی

دشتبان، ه.، افضلی، ن.، حسینی واشان، س.، سریر، ه.، 1396. اثر پودر میوه کهورک بر عملکرد, فراسنجه های خونی, سامانه ایمنی و ضداکسیدانی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), [online] 30(1 (پیاپی 114) ), pp.231-246. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312939.



 

 
بازدید یکساله 77 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی