برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر متقابل سطح پروتئين جيره، کنجاله کنجد و آنزيم فيتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه هاي خوني بلدرچين ژاپني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور بررسي اثر سطح پروتئين جيره و مقادير مختلف کنجاله کنجد مکمل شده با آنزيم فيتاز بر صفات عملکرد، لاشه و فراسنجه هاي خوني بلدرچين ژاپني انجام گرفت. تعداد 360 قطعه جوجه مخلوط بلدرچين ژاپني يک روزه بين 36 واحد آزمايشي تقسيم شدند. يک طرح کامل تصادفي با قالب فاکتوريل 2´3´2 شامل دو سطح پروتئين جيره (24 و 20 درصد)، سه سطح کنجاله کنجد (صفر، 12 و 24 درصد) با و بدون مکمل آنزيمي فيتاز با 12 تيمار، 3 تکرار و 120 قطعه جوجه در هر تکرار در دوره سني 8 تا 42 روزگي انجام گرفت. کاهش سطح پروتئين جيره به طور معني داري سبب بهبود نسبت راندمان پروتئين مصرفي، کاهش مصرف خوراک و ميزان اسيد اوريک خون شد (p<0.05). مصرف کنجاله کنجد باعث کاهش مصرف خوراک و ضريب تبديل غذايي و کاهش کلسترول خون گرديد (p<0.05). افزودن آنزيم فيتاز به جيره هاي مصرفي اثر معني داري بر عملکرد، فراسنجه هاي خوني و ويژگي هاي لاشه نداشت. نتايج اين آزمايش نشان دادند در تنظيم جيره بلدرچين مي توان از جيره هاي کم پروتئين و کنجاله کنجد تا سطح 24 درصد بدون بروز اثر منفي بر عملکرد، لاشه و فراسنجه هاي خوني استفاده کرد. همچنين، اين نوع جيره ها باعث بهبود غلظت متابوليت هاي بيوشيميايي خون مثل اسيد اوريک و کلسترول مي شوند. استفاده از سطح پايين پروتئين و سطح بالاي کنجاله کنجد در جيره اثر منفي بر عملکرد، صفات لاشه يا فراسنجه هاي خوني پرندگان ايجاد نکرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

برسلانی، ع.، و رضایی پور، و. (1396). بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره, کنجاله کنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد, لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 30(1 (پیاپی 114) ), 157-168. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312929



Vancouver : کپی

برسلانی علیرضا، رضایی پور وحید. بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره, کنجاله کنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد, لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی). 1396 [cited 2021November29];30(1 (پیاپی 114) ):157-168. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312929



IEEE : کپی

برسلانی، ع.، رضایی پور، و.، 1396. بررسی اثر متقابل سطح پروتئین جیره, کنجاله کنجد و آنزیم فیتاز بر صفات عملکرد, لاشه و فراسنجه های خونی بلدرچین ژاپنی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), [online] 30(1 (پیاپی 114) ), pp.157-168. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312929.



 

 
بازدید یکساله 283 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی