برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  4 , شماره  15 ; از صفحه 53 تا صفحه 63 .
 
عنوان مقاله: 

کاربرد روش طيف نگاري توان دي الکتريک با يک حسگر صفحه موازي براي تشخيص تازگي شير

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسى مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزى، دانشگاه شهرکرد
 
چکیده: 

شير و فرآورده هاي لبني به عنوان يک منبع پروتئين دامي و با ارزش غذايي بالا، جايگاه ويژه اي را در تغذيه انسان دارا هستند. هدف از اين مطالعه، توسعه يک روش جديد براي ارزيابي سريع تازگي شير با اندازه گيري توان دي الکتريک با استفاده از يک حسگر دي الکتريک مي باشد. در اين مطالعه با استفاده از روش طيف نگاري توان دي الکتريک، سه نمونه شير با نام هاي تجاري پاک، کاله و دامداران و يک نمونه شير فله دامداري در طي هفت روز ماندگاري با استفاده از حسگر صفحه موازي و دستگاه تحليل گر طيف مورد اندازه گيري قرار گرفت و توان خازن در محدوده فرکانس 0 تا 150 مگاهرتز با سه تکرار در روز ثبت شد. نتايج نشان داد که محدوده فرکانسي 100-75 مگاهرتز طيف هاي توان، با گذشت ماندگاري شير تغيير قابل ملاحظه اي کرده طوري که فرکانس دره موجود در اين ناحيه افزايش يافته که اين تغييرات تا حد زيادي با تغييرات pH شير بواسطه ماندگاري قابل توجيه مي باشد. نتايج آناليز رگرسيون تک متغيره خطي نشان داد که فرکانس دره به عنوان يک مشخصه طيف، روز ماندگاري شير را با ضريب تببين 0.84 و خطاي 0.8 پيش بيني نمود. ارتباط pH شير با فرکانس دره نشان داد که در چهار روز اول ماندگاري علي رغم تغيير ناچيز pH، فرکانس دره تغيير نسبتا زيادي داشته که مي تواند بيانگر تغييرات فيزيکي- شيميايي ديگري در شير باشد. تحليل هاي همبستگي نشان داد که توان دي-الکتريک در دو فرکانس 2.7 و 89.4 مگاهرتز به ترتيب روز ماندگاري و pH را با ضرايب تبيين 0.95 و 0.94 و خطاي 0.4 و 0.22 پيش بيني نمود. توسعه مدل هاي خطي چند متغيره اين خطا را به 0.26 و 0.11 به ترتيب براي روز ماندگاري و pH کاهش داد. بر اساس يافته هاي اين تحقيق، طيف نگاري توان دي الکتريک مي تواند به عنوان يک روش غير مخرب، ساده و دقيق براي تعيين تازگي شير پياده سازي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قطره سامانی، ن.، و نادری بلداجی، م.، و قاسمی ورنامخواستی، م.، و مهربان، ح.، و بنیادیان، م. (1396). کاربرد روش طیف نگاری توان دی الکتریک با یک حسگر صفحه موازی برای تشخیص تازگی شیر. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی), 4(15 ), 53-63. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312827



Vancouver : کپی

قطره سامانی نوشین، نادری بلداجی مجتبی، قاسمی ورنامخواستی مهدی، مهربان حسین، بنیادیان مجتبی. کاربرد روش طیف نگاری توان دی الکتریک با یک حسگر صفحه موازی برای تشخیص تازگی شیر. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی). 1396 [cited 2021November30];4(15 ):53-63. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312827



IEEE : کپی

قطره سامانی، ن.، نادری بلداجی، م.، قاسمی ورنامخواستی، م.، مهربان، ح.، بنیادیان، م.، 1396. کاربرد روش طیف نگاری توان دی الکتریک با یک حسگر صفحه موازی برای تشخیص تازگی شیر. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی), [online] 4(15 ), pp.53-63. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312827.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 77 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی