برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  13 , شماره  2 (پياپي 35) ; از صفحه 57 تا صفحه 73 .
 
عنوان مقاله: 

امکان سنجي توليد شکلات پروبيوتيک حاوي باکتري Bifidobacterium breve ريزپوشاني شده با آلژينات کلسيم و نشاسته مقاوم ذرت به روش امولسيون و بررسي ميزان زنده ماني آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

براي حفاظت از پروبيوتيکها در شکلات سازي، ريزپوشاني (microencapsulation) باکتري پروبيوتيک مي تواند روشي کارآمد براي حفظ قابليت زنده ماني اين باکتري هاي سودمند در شرايط نامساعد فرآيند توليد و دستگاه گوارش و همچنين بهره مندي از ارزش تغذيه اي شکلات تلقي گردد. در اين مطالعه، از آلژينات سديم و نشاسته مقاوم ذرت براي ايجادکپسول ها به روش امولسيون استفاده شد و بيفيدوباکتريوم بروي به حالت آزاد و ريز پوشانيشده به شکلات افزوده شد و زنده ماني، اسيديته، فعاليت آبي (aw)، محتوي مواد جامدو ويژگي هاي حسي شکلات طي 30 روز نگهداري در دماي 4oC مورد ارزيابي قرار گرفت و اندازه و شکل کپسول هاي تشکيل شده با ميکرروسکوپ الکتروني SEM مورد بررسي قرار گرفت. همچنين براي تعيين اندازه ذرات و چگونگي پراکنش کپسول ها، از دستگاه پارتيکل سايز آنالايزر استفاده شد. پروبيوتيک ريز پوشاني شده نسبت به حالت آزاد، زنده ماني بيشتري در شکلات داشت. اسيديته و فعاليت آبي شکلات حاوي باکتري به حالت آزاد بالاتر از نمونه حاوي باکتري ريزپوشاني شده گزارش گرديد (p<0.05). همچنين شکلات حاوي پروبيوتيک ريزپوشاني شده، محتوي مواد جامد بالاتري نسبت به نمونه آزاد داشت (p<0.05) علاوه بر آن ريز پوشاني اثر نامطلوبي بر ويژگي هاي حسي شکلات نداشت (p<0.05). ريزپوشاني، زنده ماني بيفيدوباکتريوم بروي را در شکلات افزايش داد و توليد شکلات پروبيوتيک امکان پذير شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

خیرخواهان، ن.، و اهری، ح.، و اسدی، غ. (1396). امکان سنجی تولید شکلات پروبیوتیک حاوی باکتری Bifidobacterium breve ریزپوشانی شده با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت به روش امولسیون و بررسی میزان زنده مانی آن. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار), 13(2 (پیاپی 35) ), 57-73. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312041



Vancouver : کپی

خیرخواهان نازنین السادات، اهری حامد، اسدی غلامحسن. امکان سنجی تولید شکلات پروبیوتیک حاوی باکتری Bifidobacterium breve ریزپوشانی شده با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت به روش امولسیون و بررسی میزان زنده مانی آن. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار). 1396 [cited 2021April12];13(2 (پیاپی 35) ):57-73. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312041



IEEE : کپی

خیرخواهان، ن.، اهری، ح.، اسدی، غ.، 1396. امکان سنجی تولید شکلات پروبیوتیک حاوی باکتری Bifidobacterium breve ریزپوشانی شده با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت به روش امولسیون و بررسی میزان زنده مانی آن. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار), [online] 13(2 (پیاپی 35) ), pp.57-73. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=312041>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 434 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی