برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات ضد باکتريايي اسانس هاي گياهي بر برخي باکتري هاي پاتوژن ماهي در محيط آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، گروه شیلات، دانشگاه زابل، زابل، ایران
 
چکیده: 

مصرف بي رويه آنتي بيوتيک ها براي درمان بيماري هاي باکتريايي در آبزي پروري سبب بروز مقاومت دارويي در سويه هاي باکتريايي شده و کارايي داروها را کاهش داده به علاوه سبب تجمع آنتي بيوتيک ها در بدن ماهي و مصرف کنندگان ماهي شده است. لذا جايگزين کردن مواد کم ضررتر از جمله فرآورده هاي گياهي ضروري به نظر مي رسد. در اين مطالعه اثرات ضد باکتريايي اسانس هاي گياهي ميخک هندي، زيره سبز، رزماري و نعناع بر باکتري هاي آئروموناس هيدروفيلا، يرسينيا روکري و استرپتوکوکوس اينيايي مورد مطالعه قرار گرفته است. براي تعيين حداقل غلظت بازدارندگي اسانس ها از روش استاندارد ميکرودايلوشن استفاده شد و حداقل غلظت باکتري کشي اسانس ها بر اساس مقادير حداقل غلظت بازدارندگي آنها به دست آمد. نتايج نشان داد که اسانس ميخک هندي در مقايسه با اسانس هاي ديگر قوي تر و داراي قدرت مهار کنندگي بالاتري بوده و ميزان حداقل غلظت بازدارندگي و حداقل غلظت باکتري کشي بر هر سه باکتري به ترتيب 3.21 mg/ml، 1.56 به دست آمد. اسانس رزماري داراي قدرت کمتري در مقايسه با اسانس هاي ديگر بوده و ميزان حداقل غلظت بازدارندگي و حداقل غلظت باکتري کشي بر هر سه باکتري مورد مطالعه به ترتيب 12.5mg/ml، 6.25 بدست آمد. باکتري گرم مثبت استرپتوکوکوس اينيايي در مقايسه با باکتري هاي گرم منفي آئروموناس هيدروفيلا و يرسينيا روکري حساسيت بيشتري نسبت به اسانس هاي مورد مطالعه داشت. بيشترين مقاومت را باکتري آئروموناس هيدروفيلا به اسانس نعناع نشان داد. بر اساس نتايج اين مطالعه استفاده از اسانس ميخک هندي براي کنترل بيماري هاي باکتريايي ايجاد شده با سويه هاي مورد بررسي پيشنهاد مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سنچولی، ن. (1395). بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار), 12(1 (پیاپی 32) ), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=310078



Vancouver : کپی

سنچولی نرجس. بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار). 1395 [cited 2021October18];12(1 (پیاپی 32) ):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=310078



IEEE : کپی

سنچولی، ن.، 1395. بررسی اثرات ضد باکتریایی اسانس های گیاهی بر برخی باکتری های پاتوژن ماهی در محیط آزمایشگاهی. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار), [online] 12(1 (پیاپی 32) ), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=310078.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 113 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی