برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 187 تا صفحه 197 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي محصولات پروبيوتيک و غير پروبيوتيک لبني در اصفهان از نظر تعداد لاکتوباسيلوس زنده و وجود لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: مطالعه حاضر به بررسي کنترل کيفي محصولات پروبيوتيک عرضه شده در بازار ايران از نظر تعداد گونه لاکتوباسيلوس زنده و مقايسه آن با محصولات لبني غير پرووبيوتيک پرداخت. همچنين، سويه هاي جدا شده از نظر ادعاي توليد کنندگان مبني بر استفاده از گونه لاکتوباسيلوس اسيدوفيلوس مورد بررسي قرار گرفت.
روش ها: در اين مطالعه، 14 محصول لبني پروبيوتيک و 8 فرآورده لبني غير پروبيوتيک از بازار تهيه گرديد. رقت هاي مناسب از هر نمونه در سرم فيزيولوژي به دست آمد و 100 ميکروليتر از رقت ها به شکل کشت سطحي بر محيط آگاردار
de Man، Rogosa and Sharpe (MRS) حاوي سيستئين هيدروکلرايد تلقيح شد. پس از گرم خانه گذاري و شمارش کلني ها، از هر نمونه کشت، شش کلني با خصوصيات مورفولوژيک متفاوت جداسازي شد. ايزوله ها در محيط کشت MRS حاوي برموکرزول و سيستئين هيدروکلرايد حداقل دو بار خالص سازي شدند. جهت تفرق سويه هاي پروبيوتيک از غير پروبيوتيک، از آزمايش رشد در برابر X-Gal استفاده گرديد.
يافته ها: در محصولات پروبيوتيک، جمعيت لاکتوباسيلوس زنده در ماست، کفير و پنير به ترتيب 5.70، 6.32 و 6.27 لگاريتم واحد کلني در گرم بود. در مقابل، ميانگين جمعيت لاکتوباسيلوس در مورد کل نمونه هاي غير پروبيوتيک مورد بررسي شامل ماست، دوغ و پنير به ترتيب 5.22، 3.60 و 3.62 لگاريتم واحد کلني در گرم شمارش شد. از 14 محصول پروبيوتيک، 5 نمونه (35 درصد) واجد باکتري هايي با قابليت رشد در حضور صفرا بودند.
نتيجه گيري: اگرچه ميانگين جمعيت لاکتوباسيلوس زنده در فرآورده هاي پروبيوتيک لبني نسبت به انواع غير لبني بيشتر است، اما اين شاخص در بخش عمده اي از فرآورده هاي لبني که با عنوان پروبيوتيک در بازار ايران عرضه مي شود، با حد استاندارد تفاوت زيادي دارد، به ويژه در برخي از برندهاي تجاري ماست، ميانگين شمارش لاکتوباسيلوس هاي داراي قدرت رشد در حضور صفرا، از حداقل تعيين شده در قوانين پايين تر مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضایی، ه.، و فاضلی، ح.، و میرلوحی، م. (1396). ارزیابی محصولات پروبیوتیک و غیر پروبیوتیک لبنی در اصفهان از نظر تعداد لاکتوباسیلوس زنده و وجود لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. تحقیقات نظام سلامت, 13(2 ), 187-197. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309868



Vancouver : کپی

رضایی هاجر، فاضلی حسین، میرلوحی مریم. ارزیابی محصولات پروبیوتیک و غیر پروبیوتیک لبنی در اصفهان از نظر تعداد لاکتوباسیلوس زنده و وجود لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. تحقیقات نظام سلامت. 1396 [cited 2021June14];13(2 ):187-197. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309868



IEEE : کپی

رضایی، ه.، فاضلی، ح.، میرلوحی، م.، 1396. ارزیابی محصولات پروبیوتیک و غیر پروبیوتیک لبنی در اصفهان از نظر تعداد لاکتوباسیلوس زنده و وجود لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس. تحقیقات نظام سلامت, [online] 13(2 ), pp.187-197. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309868.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 429 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی