برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1394 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 8 تا صفحه 21 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين برخي خواص فيزيکي، مکانيکي و حرارتي دانه هاي جو (ارقام نصرت و کوير)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
 
چکیده: 
جو يکي از غلات مهم در ايران بوده و دانستن خصوصيات آن از جمله خواص فيزيکي، مکانيکي و حرارتي، داراي اهميت زيادي در بسياري از توليدات صنعتي، فرآوري و ذخيره آن مي باشد. هدف از اين تحقيق اندازه گيري برخي خواص دو واريته جو (نصرت و کوير) بود. براي اين منظور، اثر رطوبت در چهار سطح 7.3، 12.1، 16.8 و21.6 درصد بر پايه خشک، براي رقم نصرت و چهار سطح 6.7، 11.6، 15.4 و 21.2 درصد بر پايه خشک، براي رقم کوير مورد بررسي قرار گرفت. اثر رطوبت، جهت بارگذاري و نوع واريته روي خواص مکانيکي، نيرو و انرژي شکست، تعيين شد. بعلاوه، خواص حرارتي واريته هاي جو، گرماي ويژه، هدايت گرمايي و ضريب پخش گرمايي، در رطوبت اوليه آنها و در دماي 25 درجه سانتيگراد، اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که با افزايش رطوبت، ابعاد، قطر ميانگين حسابي و هندسي، کرويت، وزن هزار دانه، زاويه استقرار و ضريب اصطکاک روي صفحات مختلف براي هر دو واريته افزايش داشت. چگالي ظاهري و واقعي هر دو واريته با افزايش رطوبت، کاهش يافت. اثر رطوبت روي تخلخل دانه هاي جو معني دار نبود. نيروي شکست براي هر دو واريته با افزايش رطوبت، کاهش و انرژي شکست افزايش يافت. همچنين نيرو و انرژي شکست براي هر دو واريته تحت بارگذاري افقي بيشتر از بارگذاري عمودي بود. نيروي لازم براي شکست واريته نصرت ( 104.28نيوتن) بيشتر از واريته کوير (71.76 نيوتن) بود. ميانگين انرژي شکست واريته نصرت 54.38 ميلي ژول بدست آمد، در حالي که براي واريته کوير 60.65 ميلي ژول بود. تفاوت معني داري بين خواص حرارتي واريته هاي نصرت و کوير وجود نداشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوری جنگی، ا.، و قنبری، ا.، و مرتضوی، س.، و الهامی راد، ا.، و حیدری مجد، م. (1394). تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و حرارتی دانه های جو (ارقام نصرت و کویر). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 7(1 ), 8-21. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309447



Vancouver : کپی

نوری جنگی اردشیر، قنبری احمد، مرتضوی سیدعلی، الهامی راد امیرحسین، حیدری مجد مجتبی. تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و حرارتی دانه های جو (ارقام نصرت و کویر). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1394 [cited 2022January23];7(1 ):8-21. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309447



IEEE : کپی

نوری جنگی، ا.، قنبری، ا.، مرتضوی، س.، الهامی راد، ا.، حیدری مجد، م.، 1394. تعیین برخی خواص فیزیکی, مکانیکی و حرارتی دانه های جو (ارقام نصرت و کویر). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 7(1 ), pp.8-21. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309447.



 

 
بازدید یکساله 144 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی