برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 105 تا صفحه 116 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي برخي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي و حسي ماست فراسودمند غني سازي شده با خرفه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 
گياه خرفه، غني ترين منبع آلفا- لينولنيک اسيد (امگا-3) در ميان تمام گياهان سبز برگي است که تا به حال آزمايش شده اند. به دليل اثرات سودمند آن در پيشگيري از برخي بيماري ها، به عنوان ماده افزودني سلامتي بخش در غني سازي مواد غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين پژوهش، تاثير افزودن گياه خرفه در سطوح 0، 0.5، 1، 1.5 و 2 درصد بر برخي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي (pH، اسيديته قابل تيتر، آب اندازي، خاصيت آنتي اکسيداني، پروفايل اسيدهاي چرب و ويسکوزيته) و حسي (طعم، رنگ، بو، بافت و ميزان پذيرش کلي) ماست فراسودمند طي 21 روز نگهداري در دماي 4 درجه سانتيگراد مورد بررسي قرار گرفت. مطابق با اين پژوهش، با افزايش درصد گياه خرفه، pH و ويسکوزيته، کاهش (0.01>p)، ولي آب اندازي (0.05>p)، اسيديته (0.01>p)، درصد مهار راديکال هاي آزاد (0.01>p) و مقدار اسيدهاي چرب لينولئيک، اولئيک و آلفا- لينولنيک (0.01>p) افزايش يافت. همچنين، افزايش درصد خرفه موجب بهبود خواص حسي در نمونه هاي ماست غني شده با اين گياه شد (0.05>p)، ولي، نمونه حاوي 1.5 درصد خرفه از لحاظ خواص حسي مطلوبيت بيشتري نسبت به ساير نمونه ها داشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بشاش علی آبادی، ف.، و فدایی نوغانی، و.، و فهیم دانش، م. (1394). بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست فراسودمند غنی سازی شده با خرفه. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 7(4 ), 105-116. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309199



Vancouver : کپی

بشاش علی آبادی فاطمه، فدایی نوغانی وجیهه، فهیم دانش مریم. بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست فراسودمند غنی سازی شده با خرفه. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1394 [cited 2021December08];7(4 ):105-116. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309199



IEEE : کپی

بشاش علی آبادی، ف.، فدایی نوغانی، و.، فهیم دانش، م.، 1394. بررسی برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست فراسودمند غنی سازی شده با خرفه. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 7(4 ), pp.105-116. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=309199.



 

 
بازدید یکساله 149 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی