برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  7 , شماره  4 ; از صفحه 79 تا صفحه 84 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي و تعيين مقادير سرب و کادميوم موجود در شکر سفيد توليد شده در استان خوزستان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت حرفه‌ای، مرکز تحقیقات سلامت کار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
 
چکیده: 

شکر يکي از اجزاي اصلي سبد غذايي در کشور ما بوده و سرانه مصرف آن در کشور ساليانه به حدود 33 کيلوگرم مي رسد. يکي از آلاينده اي مهم موجود در شکر فلزات سنگين و به خصوص سرب و کادميوم گزارش شده که مواجهه طولاني مدت با آنها عوارض خطرناکي مانند انواع سرطان ها و آسيب هاي سيستم عصبي-عضلاني را به دنبال دارد. در اين مطالعه به ارزيابي مقادير سرب و کادميوم موجود در شکر توليدي در کارخانه هاي استان خوزستان پرداخته شد. براي اندازه گيري سرب و کادميوم از روش طيف سنجي جذب اتمي و کوره گرافيت استفاده شد. نمونه هاي شکر به تفکيک کارخانه و مزرعه جمع آوري، هموژن شده و بعد از خاکستر شدن در کوره و هضم اسيدي به دستگاه تزريق شدند. ميانگين مقادير سرب و کادميوم در نمونه هاي جمع آوري شده به ترتيب 71.55±31.37mg/kg و 41.76±16.3 تعيين گرديد که از حدود استاندارد ملي ايران در خصوص ميزان مجاز فلزات سنگين در مواد غذايي ( 200mg/kgو 100 به ترتيب براي سرب و کادميوم) کمتر و از حدود توصيه شده توسط سازمان بهداشت جهاني (3.5-4mg/kg براي سرب و 1-1.2mg/kg براي کادميوم) بالاتر مي باشد. مقايسه آماري مقادير سرب و کادميوم موجود در نمونه هاي مربوط به کارخانه ها و مزارع مختلف هيچ تفاوت معني داري را نشان نداد. بر اساس نتايج اين مطالعه، لازم است براي ارتقاء سطح سلامت افراد جامعه و به خصوص کودکان، منابع احتمالي آلودگي شکر به سرب و کادميوم را شناسايي و در جهت حذف آنها اقدامات عملي صورت پذيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 125
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی