برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  9 , شماره  2 ; از صفحه 111 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير آماده سازي اوليه و زمان نگهداري در فريزر روي پارامترهاي کيفي ماهي کپور معمولي (Cyprinus carpio)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
 
چکیده: 

در اين پژوهش، به بررسي اثر فيله و شکم خالي کردن ماهي کپور معمولي، بر شاخص هاي حسي (طعم، بو و...) و فيزيکو شيميايي (رطوبت، اسيد چرب آزاد و...) آن طي چهار ماه نگهداري در شرايط انجماد (20 – درجه سانتيگراد) پرداخته شد. نتايج حاصل از اندازه گيري ها نشان داد که آماده سازي ماهي به شکل فيله (0.91) و شکم خالي (0.74) منجر به افزايش ميزان اکسيداسيون گرديده، در حالي که ماهي آماده سازي شده به شکل کامل (0.70) نسبت به دو شکل فيله و شکم خالي از شرايط بهتري در دوره نگهداري برخوردار بود. اگر چه اختلاف معني داري (P>0.05) بين مقادير شاخص هاي تيوباربيتوريک اسيد و اسيد چرب آزاد بين دو شکل کامل و شکم خالي در ابتداي دوره نگهداري مشاهده نشد، اما در ماه چهارم نگهداري، ماهي کامل به طور معني داري ميزان اسيد چرب آزاد کمتري نشان داد (p<0.05). نمونه فيله شده به طور معني داري رطوبت تحت فشار بيشتري نسبت به ساير تيمارها داشت و ميزان رطوبت در همه تيمار ها تغييرات معني داري نداشت. بنابراين با توجه به نتايج اين تحقيق مشخص گرديد که نگهداري دراز مدت کپور پرورشي در فريزر خانگي (20- درجه سانتيگراد) به شکل کامل بهتر از نگهداري آن به شکل فيله شده و شکم خالي مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 122
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی