برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  9 , شماره  4 ; از صفحه 75 تا صفحه 87 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي پودر ژل آلوئه ورا بر خواص فيزيکوشيميايي و حسي ماست چکيده بدون چربي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
 
چکیده: 

هدف از اين پژوهش بررسي تاثير پودر ژل آلوئه ورا بر خصوصيات فيزيکوشيميايي، حسي و رئولوژيکي ماست چکيده بدون چربي بود. به اين منظور ماست هاي چکيده حاوي پودر ژل آلوئه ورا در چهار سطح 0.05، 0.1، 0.15 و 0.2 درصد به لحاظ ويژگي هاي فيزيکوشيميايي، بافتي و حسي در زمان هاي ا و 7 روز پس از نگهداري، با ماست هاي چکيده حاوي پکتين مورد مقايسه قرار گرفت. نتايج نشان داد که افزودن پودر ژل آلوئه ورا تاثير چنداني بر ميزان pH نمونه ها نداشته است (P>0.05). استفاده از پودر ژل آلوئه ورا باعث کاهش ميزان آب اندازي نمونه ها شد. با افزايش زمان نگهداري ميزان آب اندازي روند نزولي داشت به طوري که پايين ترين ميزان آب اندازي در نمونه هاي با 7 روز نگهداري مشاهده شد. با افزايش غلظت پودر ژل آلوئه ورا از 0.05 به 0.2 درصد ويسکوزيته نمونه ها افزايش يافت ضمن اينکه ويسکوزيته ظاهري کليه نمونه ها و نمونه شاهد پس از 7 روز نگهداري به طور معني داري افزايش يافت (P<0.05). خصوصيات حسي شامل طعم، بو، رنگ و احساس دهاني ماست چکيده بدون چربي توسط آزمون هدونيک 5 امتيازي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج حاصل از ارزيابي حسي نيز نشان داد که افزودن پودر ژل آلوئه ورا در سطح 0.1 درصد باعث بهبود ويژگي هاي ارگانولپتيکي نمونه ها شده است. ويژگي هاي فيزيکوشيميايي، رئولوژيکي و حسي نمونه هاي حاوي پودر ژل آلوئه ورا در اکثر موارد تفاوت معني داري (P>0.05) با نمونه هاي حاوي پکتين نداشتند. اين مطلب نشان دهنده آن است که پودر ژل آلوئه ورا عملکرد بسيار مناسبي در ماست چکيده فاقد چربي داشته است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

آریان فر، ا.، و سردرودیان، م.، و عبدالهی، ه. (1396). بررسی پودر ژل آلوئه ورا بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست چکیده بدون چربی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 9(4), 75-87. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308413



Vancouver : کپی

آریان فر اکرم، سردرودیان مریم، عبدالهی هانیه. بررسی پودر ژل آلوئه ورا بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست چکیده بدون چربی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1396 [cited 2021June13];9(4):75-87. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308413



IEEE : کپی

آریان فر، ا.، سردرودیان، م.، عبدالهی، ه.، 1396. بررسی پودر ژل آلوئه ورا بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست چکیده بدون چربی. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 9(4), pp.75-87. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308413.



 

 
بازدید یکساله 460 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی