برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1396 , دوره  9 , شماره  4 ; از صفحه 41 تا صفحه 47 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي عملکرد تصفيه بيولوژيکي و تاثير زمان هاي ازن زني بر پس آب مجتمع صنعتي گوشت مشهد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
 
چکیده: 

در اين مطالعه ميزان عملکرد سيستم تصفيه بيولوژيکي مجتمع صنعتي گوشت مشهد و اثر زمان هاي مختلف ازن زني بر خصوصيات پس آب حاصل از استخرهاي هوادهي شونده مورد بررسي قرار گرفت. ميزان عملکرد تصفيه بيولوژيکي در کاهش BOV51، COD2 و پروتئين به ترتيب 96.35، 86.37 و 54.56 درصد محاسبه شد که عملکرد بالاي سيستم تصفيه بيولوژيکي را در کاهش اين متغيرها نشان مي دهد. براي تکميل عملکرد تصفيه بيولوژيکي و کاهش هر چه بيشتر BOD5 و COD ، با نمونه برداري از استخرهاي هوادهي شونده، پس آب حاصل طي زمان هاي 0، 30، 60، 90 و 120 دقيقه تحت فرآيند ازن زني قرار گرفت. مقادير BOD 5 بعد از اين زمان ها به ترتيب 450، 315، 290، 192.5 و 177.5 ميلي گرم بر ليتر بدست آمد که از لحاظ آماري فقط بعد از زمان 120 دقيقه اختلاف معني دار مشاهده نشد و اين نشان مي دهد که براي کاهش BOD5 تا 90 دقيقه ازن زني اثرات مطلوبي در پي دارد. مقادير COD بعد از همين تيمارهاي زماني به ترتيب 3970.9، 3654.4، 3344.4، 2697.8 و 2610.1 ميلي گرم بر ليتر محاسبه شد که از نظر آماري بين تمامي تيمارهاي اعمال شده اختلاف معني دار وجود داشت و نشان مي دهد که هر چه زمان تماس با ازن بيشتر باشد در کاهش COD موثر خواهد بود. بعد از 30 دقيقه ازن زني نسبت BOD5/COD از 0.113 به 0.086 کاهش و بعد از آن به آرامي تقليل يافت. که ثابت مي کند موادآلي قابل تجزيه در 30 دقيقه اول با ازن اکسيد مي شوند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رهبری، ر.، و وریدی، م.، و شریف، ع.، و نصیری محلاتی، م. (1396). بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 9(4), 41-47. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308409



Vancouver : کپی

رهبری رامین، وریدی محمدجواد، شریف علی، نصیری محلاتی مهدی. بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1396 [cited 2021May08];9(4):41-47. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308409



IEEE : کپی

رهبری، ر.، وریدی، م.، شریف، ع.، نصیری محلاتی، م.، 1396. بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 9(4), pp.41-47. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=308409.



 

 
بازدید یکساله 212 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی