برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

توسعه دو روش بسته بندي بر پايه نانو ذرات نقره براي افزايش ماندگاري توت فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی شیمی، واحد شهر قدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: کاربرد راهکارهاي جديد در بسته بندي به منظور حفظ خصوصيات کيفي و افزايش طول مدت نگهداري ميوه هاي باارزشي همچون توت فرنگي مورد توجه محققين بوده است.
مواد و روش ها: تاثير استفاده از دو نوع بسته بندي مختلف توت فرنگي شامل (بسته بندي همزمان اتمسفر اصلاح شده به همراه نانو ذرات نقره و بسته بندي با نانو ذرات نقره) بر روي توت فرنگي مورد ارزيابي قرار گرفت. ارزيابي خصوصيات کيفي توت فرنگي هر چهار روز يکبار و در مدت 16 روز انجام شد. شاخص هاي اندازه گيري شامل افت وزن، مواد جامد محلول، اسيديته،
pH، سفتي بافت، ميزان رنگ و تغييرات درصد گاز اکسيژن و دي اکسيد کربن بود.
يافته ها: هر دو نوع بسته بندي مورد مطالعه طول مدت نگهداري توت فرنگي را نسبت به نمونه شاهد افزايش مي دهد و بر شاخص هاي کيفي تاثير مثبت داشته است. به طوري که افزايش سفتي بافت، کاهش وزن و درصد فساد مشاهده گرديد. نمونه هاي مورد نظر از شاخص هاي حسي بهتري نسبت به نمونه شاهد برخوردار شدند
.
نتيجه گيري: نتايج تجربي به دست آمده نشان داد که، تاثير بسته بندي با اتمسفر اصلاح شده همرا ه با نانو ذرات نقره در مقايسه با نمونه شاهد در طول مدت نگهداري بيشتر بوده است به طوري که ماندگاري توت فرنگي از 4 روز به 16 روز افزايش يافت. اين نوع بسته بندي توانايي بيشتري جهت حفظ خصوصيات کيفي توت فرنگي را دارا مي باشد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 287
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی