برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مهر 1396 , دوره  75 , شماره  7 ; از صفحه 480 تا صفحه 489 .
 
عنوان مقاله: 

اسانس هاي گياهي به عنوان ترکيبات دارويي طبيعي: مقاله مروري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
 
چکیده: 

اسانس ها مخلوطي از ترکيبات روغني فرار بوده که به عنوان يک متابوليت ثانويه در گياهان دارويي ساخته مي شوند. بر اساس نظريه سازمان استانداردسازي بين المللي، اسانس ها به عنوان محصولات استخراجي از منابع گياهي يا ميوه جات با استفاده از روش تقطير با بخار يا آب در نظر گرفته مي شوند. ترکيبات شيميايي آن ها بر اساس فاکتورهايي همچون گياه، محيط و روش استخراج بسيار متفاوت مي باشد. اسانس ها به دليل ويژگي ضد ميکروبي، ضد اکسيداني، ضد التهابي و ضد سرطان مي توانند جايگزين مناسبي در زمينه هاي غذايي و دارويي باشند، امروزه با افزايش آگهي هاي توليدکنندگان در به کارگيري مواد طبيعي به ويژه در مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي و دارويي اسانس ها محبوبيت بيشتري پيدا کرده اند. بررسي حاضر خلاصه اي جامع در مورد تعريف اسانس، روش استخراج از گياهان دارويي، فعاليت بيولوژيکي و فارماکولوژيکي، بررسي ترکيبات شيميايي و نيز مزاياي بالقوه اسانس ها به منظور افزايش سطح سلامتي جامعه را ارايه مي دهد. داده هاي مربوط به اين پژوهش حاصل جست وجو در پايگاه هاي اطلاعاتي مانند Science Direct، Elsevier، PubMed،Google scholar و SID از سال 2005 تا 2015 و با استفاده از کليدواژه هاي اسانس، گياهان دارويي، افزودني طبيعي، خواص درماني اسانس ها، Medicinal Plants،Essential Oil و Natural Additive مي باشد. اسانس ها فعاليت هاي ضد ميکروبي گسترده اي دارند و در بسياري از موارد سبب از بين بردن باکتري ها، قارچ ها و ويروس ها مي شوند، بدون اينکه اثرهاي نامطلوبي بر سلامت مصرف کننده داشته باشند. در اين بررسي عمده ترين ترکيبات شيميايي مشترک در اسانس هاي گياهي شامل تيمول، آلفا پينن، بتا پينن، کارواکرول، لينالول، ژرماکرن و کومين آلدهيد بود. همچنين اسانس ها فعاليت ضد التهابي، آنتي اکسيداني و بسياري خواص فارماکولوژيکي با دامنه وسيع دارند که کاربرد آن ها را به عنوان فرآورده هاي طبيعي دوچندان مي سازد. اسانس ها فعاليت هاي بيولوژيکي و فارماکولوژيکي بالقوه اي داشته و بنابراين داراي کاربردهاي فراواني در حوزه داروسازي و صنايع غذايي مي باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 1386
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی