برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  47 , شماره  2 ; از صفحه 233 تا صفحه 242 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير تنش شوري بر شاخص هاي جوانه زني بذر اسفرزه (Plantago ovate) در دماهاي مختلف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

در بسياري از بررسي ها خواص دارويي و تاثير اسفرزه بر سازوکارهاي فعاليت بدن انسان به اثبات رسيده است. تنش شوري از تنش هاي غيرزنده مهم است که تاثير زيانباري بر جوانه زني بذرها دارد. در بررسي آزمايشگاهي، به منظور ارزيابي ويژگي هاي جوانه زني و سبز شدن اسفرزه در پاسخ به تنش شوري در دماهاي مختلف، آزمايشي در سال 1394 در آزمايشگاه بذر گروه زراعت دانشگاه تهران انجام گرفت. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح کامل تصادفي با چهار تکرار به اجرا در آمد، تيمارها شامل هفت دما (5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 درجه سلسيوس) بودند. در هر دما براي ايجاد تنش شوري در چهار سطح (0، 4-، 8- و 12- بار) از کلريد سديم استفاده شد. اعمال تنش شوري در دماهاي مختلف بر جوانه زني بذرهاي اسفرزه نشان داد که بذرها در دماي 20 درجه سلسيوس بيشترين مقاومت به شوري را داشتند. تحت تاثير سطوح تنش شوري در دماهاي مختلف فراسنجه (پارامتر) هاي جوانه زني، شامل درصد، سرعت و يکنواختي جوانه زني، کاهش يافتند. با افزايش دما، شرايط مناسب تري از لحاظ دمايي، براي جوانه زني بذر ايجاد شد و باعث افزايش تحمل به تنش شوري شد. افزايش شدت تنش شوري باعث شد که محدوده دمايي که بذر اسفرزه مي تواند در آن جوانه زند، کاهش يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 90
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی