برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تير 1396 , دوره  24 , شماره  157 ; از صفحه 15 تا صفحه 24 .
 
عنوان مقاله: 

سنتز سبز و بررسي اثرات ضد ميکروبي نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بهار نارنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف: به دليل اينکه اين نانوذرات نقره مي توانند کاربردهاي فراواني داشته باشند روش هاي مختلف و زيادي براي توليد نانوذرات نقره وجود دارد. اخيرا استفاده از گياهان در سنتز نانوذرات به دليل کم هزينه و سازگار بودن با محيط زيست، بسيار موردتوجه قرار گرفته است. در اين مطالعه سنتز زيستي نانوذرات نقره به وسيله عصاره بهار نارنج و بررسي خصوصيات ضد ميکروبي آن گزارش شده است.
روش کار: در اين تحقيق از عصاره بهار نارنج به عنوان عامل کاهنده براي توليد زيستي نانو ذرات نقره استفاده شد. احياي يون هاي نقره بعد از 24 ساعت در اثر واکنش عصاره بهار نارنج با نيترات نقره 1 ميلي مولار صورت گرفت. نانو ذرات حاصله براي تعيين اندازه، خواص ساختاري، خواص اپتيکي، مورفولوژي و ريخت شناسي به ترتيب با دستگاه هاي پراش اشعه ايکس (
XRD)، ميکروسکوپ الکتروني روبشي ميدان گسيلي (FESEM) و ميکروسکوپ الکتروني عبوري (TEM) مورد آناليز و بررسي قرار گرفتند.
يافته ها: تشکيل نانو ذرات زيستي نقره در محدوده 400 الي 450 نانومتر با استفاده از دستگاه اسپکتوفتومتر (
UV) نشان داده شد. اندازه و مورفولوژي اين نانو ذرات توسط ميکروسکوپ الکتروني عبوري تعيين شد که شکل ذرات کروي و اندازه متوسط آن ها در حدود 40-5 نانومتر است. نانو ذرات نقره زيستي داراي فعاليت ضد ميکروبي بر عليه باکتري هاي گرم مثبت و گرم منفي بودند.
نتيجه گيري: عصاره بهار نارنج قادر به احياي يون
Ag+ به نانو ذرات نقره مي باشد. همچنين نانو ذرات نقره توليد شده به روش سبز داراي فعاليت ضد ميکروبي مناسبي نيز هستند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

حیدرزاده، ص.، و یعقوبی، ه. (1396). سنتز سبز و بررسی اثرات ضد میکروبی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بهار نارنج. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران), 24(157), 15-24. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304849



Vancouver : کپی

حیدرزاده صابر، یعقوبی هاشم. سنتز سبز و بررسی اثرات ضد میکروبی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بهار نارنج. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران). 1396 [cited 2021April22];24(157):15-24. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304849



IEEE : کپی

حیدرزاده، ص.، یعقوبی، ه.، 1396. سنتز سبز و بررسی اثرات ضد میکروبی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره بهار نارنج. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران), [online] 24(157), pp.15-24. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304849.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 280 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی