برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  12 , شماره  1 ; از صفحه 29 تا صفحه 36 .
 
عنوان مقاله: 

وضعيت صرف صبحانه و ميان وعده دانش آموزان اقوام ايراني در مدرسه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
 
چکیده: 
سابقه و هدف: دوره نوجواني به دليل رشد سريع تر عوامل فيزيولوژيکي، يکي از حساس ترين دوره هاي رشد انسان محسوب مي شود. تغذيه مناسب مي تواند کمک شاياني به کيفيت رشد نوجوانان نمايد. اين مطالعه با هدف شناخت وضعيت صبحانه و ميان وعده صرف شده دانش آموزان اقوام ايراني در زمستان 1393 انجام گرفت.مواد و روش ها: اين مطالعه توصيفي- تحليلي بر روي 2444 دانش آموز 14-12 ساله از قوميت هاي ترک، ترکمن، سيستاني و بلوچي، عرب و کرد که به روش نمونه گيري طبقه اي چند مرحله اي و تصادفي انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار جمع آوري داده ها پرسشنامه محقق ساخته حاوي متغيرهاي فردي و وابسته با 17 سوال باز و بسته بود که روايي و پايايي آن مورد تاييد قرار گرفت. کليه مواد غذايي صرف شده در صبحانه و ميان وعده مدرسه براي روز جاري و روز ماقبل ثبت گرديد. داده هاي جمع آوري شده، کدگذاري و با نرم افزار SPSS18 در سطح معني داري P<0.05 مورد تحليل قرار گرفت.يافته ها : ميانگين انواع مواد غذايي صرف شده در صبحانه داخل منزل 2.2 و ميان وعده مدرسه 1.8 نوع بود. 17.3 درصد دانش آموزان در منزل صبحانه نخوردند و 16.2 درصد دانش آموزان در مدرسه هيچ غذايي صرف نکردند. کمترين مواد غذايي صرف شده از گروه ميوه جات و سبزيجات و بيشترين از گروه متفرقه بود. کيفيت 16درصد مواد غذايي صرف شده نامناسب بود. بين وضعيت صبحانه و ميان وعده صرف شده و قوميت هاي مورد مطالعه ارتباط معني دار وجود داشت (0.001>P).نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که وضعيت صبحانه و ميان وعده صرف شده دانش آموزان در قوميت هاي مورد مطالعه متفاوت بوده و در همه اقوام نيازمند به ارتقاء مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مطلق، م.، و طاهری، م.، و قدیمی، ر.، و نصراله پورشیروانی، س. (1396). وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, 12(1), 29-36. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304799



Vancouver : کپی

مطلق محمداسماعیل، طاهری مجذوبه، قدیمی رضا، نصراله پورشیروانی سیدداوود. وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396 [cited 2022January21];12(1):29-36. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304799



IEEE : کپی

مطلق، م.، طاهری، م.، قدیمی، ر.، نصراله پورشیروانی، س.، 1396. وضعیت صرف صبحانه و میان وعده دانش آموزان اقوام ایرانی در مدرسه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران, [online] 12(1), pp.29-36. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=304799.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 174 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی