برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
نيمه اول 1396 , دوره  8 , شماره  1 ; از صفحه 97 تا صفحه 112 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير قارچ مايکوريز، باکتري سودوموناس و اسيد هيوميک بر شاخص هاي رشدي لوبيا (.Phaseolus vulgaris L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم خاک، حاصلخیزی و تغذیه گیاه، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود
 
چکیده: 

لوبيا يکي از حبوبات مهم است که به صورت مستقيم مورد استفاده انسان قرار گرفته و اين محصول با داشتن حدود 22 در صد پروتئين و 50 تا 60 درصد کربوهيدرات، ارزش غذايي بالايي دارد. کودهاي بيولوژيک (مايع، جامد يا نيمه جامد) حاوي يک يا چند گونه ميکروارگانيسم خاص بوده و باعث گسترش بيشتر و بهتر سيستم ريشه اي و جذب بهتر عناصر و درنتيجه رشد بيشتر گياه شده و با بالابردن کمي و کيفي اجزاي عملکرد گياهان، موجب افزايش عملکرد مي شوند. به منظور بررسي اثر قارچ ميکوريز و باکتري سودوموناس به عنوان کودهاي زيستي و اسيدهيوميک بر عملکرد گياه لوبيا آزمايشي به صورت فاکتوريل با دو سطح قارچ (:M0 عدم مايه زني با قارچ، M1: مايه زني با قارچ(Glomusetunicatum ، دو سطح باکتري (S0: عدم مايه زني با باکتري و S1: مايه زني با باکتري (Pseudomonas putida و سه سطح اسيد هيوميک :H0) عدم مصرف اسيد هيوميک، H1: مصرف 200 ميلي گرم در کيلوگرم، H2: مصرف 400 ميلي گرم در کيلوگرم) در پايه طرح کاملا تصادفي با سه تکرار اجرا شد. نتايج تجزيه واريانس داده ها نشان داد که ترکيب دو کود زيستي باکتري و قارچ ميکوريز باعث افزايش معني دار در وزن دانه و تعداد دانه در غلاف شد. کاربرد مايه زني گياه لوبيا با قارچ Glomus etunicatum ميزان عملکرد دانه را به طور متوسط 2.82 درصد نسبت به تيمار شاهد افزايش داد. نتايج آزمايش به طور کلي نشان داد که تيمارهاي اعمال شده بر اکثر خصوصيات صفات زراعي لوبيا تاثير مثبت داشتند و اسيدهيوميک توانست به طور مستقيم اثرات مثبتي بر رشد گياه بگذارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شاهسونی، ش.، و قرنجیک، ش.، و جدیدالاسلام، ن. (1396). تاثیر قارچ مایکوریز, باکتری سودوموناس و اسید هیومیک بر شاخص های رشدی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). پژوهش های حبوبات ایران, 8(1), 97-112. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=303645



Vancouver : کپی

شاهسونی شاهین، قرنجیک شاهرخ، جدیدالاسلام ندا. تاثیر قارچ مایکوریز, باکتری سودوموناس و اسید هیومیک بر شاخص های رشدی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). پژوهش های حبوبات ایران. 1396 [cited 2021October20];8(1):97-112. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=303645



IEEE : کپی

شاهسونی، ش.، قرنجیک، ش.، جدیدالاسلام، ن.، 1396. تاثیر قارچ مایکوریز, باکتری سودوموناس و اسید هیومیک بر شاخص های رشدی لوبیا (.Phaseolus vulgaris L). پژوهش های حبوبات ایران, [online] 8(1), pp.97-112. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=303645.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 154 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی