برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  13 , شماره  2 ; از صفحه 86 تا صفحه 95 .
 
عنوان مقاله: 

اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخي پاسخ هاي ايمني در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
 
چکیده: 
آزمايش به منظور بررسي اثر پودر پوست سبز گردو بر پاسخ هاي ايمني، با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتي انجام شد. جوجه ها به پنج گروه و هر گروه به 4 زيرگروه 10 قطعه اي تقسيم شدند. مقادير صفر، 1، 2، 3 و 4 درصد پودر پوست سبز گردو به جيره اضافه شد. تزريق داخل عضلاني 0.1 ميلي ليتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند در روزهاي 8 و 22 انجام شد و عيار پادتن IgG و IgM از طريق آزمايش هماگلوتيناسيون در روزهاي 21، 28، 35 و 42 تعيين شد. در 42 روزگي، نمونه ي خون جمع آوري شد و سلول هاي قرمز و سفيد خون شمارش شد و بعد از ذبح پرنده وزن چربي احشايي و اندام هاي احشايي تعيين گرديد. در 21 روزگي عيار پادتن IgM تيمارهاي 4 درصد پودر پوست سبز گردو (2.93) بيشتر از شاهد (2.12) بود (P<0.05). در 42 روزگي عيار پادتن IgG تيمارهاي 4 (5.5)، 3 (5.25) و 2 درصد (4.81) پودر پوست سبز گردو بيش تر از شاهد (3.68) بود (P<0.05). نسبت هتروفيل به لنفوسيت و درصد هتروفيل در تيمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (به ترتيب 0.55 و 33.23) کم تر از شاهد بود (P<0.05). همچنين درصد لنفوسيت در تيمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (59.96) بيش تر از شاهد (56.87) بود (P<0.05). بالاترين درصد وزن نسبي بورس در تيمار 2 (0.17)، 3 (0.17) و 4 (0.16) درصد پودر پوست سبز گردو مشاهده شد (P<0.05). علاوه بر آن درصد وزن نسبي تيموس در تيمار 3 (0.59) و 4 (0.54) درصد پودر پوست سبز گردو بيش تر از شاهد بود (P<0.05). بنابراين با توجه به يافته هاي حاصل از اين مطالعه افزودن پودر پوست سبز گردو به جيره مي تواند سبب بهبود عملکرد ايمني جوجه هاي گوشتي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

موسوی راضی، ب.، و روستایی علی مهر، م.، و محیطی اصلی، م. (1396). اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), 13(2), 86-95. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=302277



Vancouver : کپی

موسوی راضی بهناز، روستایی علی مهر محمد، محیطی اصلی مازیار. اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز). 1396 [cited 2022January22];13(2):86-95. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=302277



IEEE : کپی

موسوی راضی، ب.، روستایی علی مهر، م.، محیطی اصلی، م.، 1396. اثر پودر پوست سبز گردو (Juglans regia) بر برخی پاسخ های ایمنی در جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز), [online] 13(2), pp.86-95. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=302277.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 434 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی