برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1394 , دوره  11 , شماره  4 ; از صفحه 12 تا صفحه 25 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير پودر گياهان آويشن و پونه بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

تنش گرمايي از طريق ايجاد تغييرات فيزيولوژيک در بدن باعث بدتر شدن عملکرد در طيور مي گردد. اين تحقيق به منظور بررسي تأثير پودر گياهان آويشن و پونه در جيره ي جوجه هاي گوشتي بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي فراسنجه هاي خوني در شرايط تنش گرمايي دوره اي صورت گرفت. دويست قطعه جوجه ي نر يک روزه سويه ي راس در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 تيمار و 5 تکرار به ازاي هر تيمار (10 جوجه در هر تکرار) استفاده شد. تيمارهاي آزمايشي شامل جيره ي شاهد، 0.5 درصد پونه، 0.5 درصد آويشن و 0.5 درصد مخلوط آويشن و پونه بودند. نتايج نشان داد که وزن گيري در دروه ي پاياني و کل دوره با مصرف همه ي تيمارهاي آزمايشي در مقايسه با شاهد افزايش پيدا مي نمايد (P<0.05). مصرف آويشن و مخلوط آويشن و پونه باعث کاهش ضريب تبديل خوراک شدند (P<0.05). مصرف همه ي تيمارهاي آزمايشي منجر به افزايش چربي حفره ي بطني گرديد ولي ميزان افزايش ناشي از مصرف آويشن بالاتر از مقدار مربوط به پونه و يا مخلوط پونه و آويشن بود (P<0.05). مصرف پونه به تنهايي ميزان تري گليسريد خون را در مقايسه با ساير تيمارهاي آزمايشي افزايش داد (P<0.05). هم چنين مصرف آويشن و پونه باعث کاهش اوره خون گرديد (P<0.05). به علاوه جوجه هاي دريافت کننده ي آويشن هماتوکريت بالاتري در مقايسه با جوجه هاي دريافت کننده ي تيمار شاهد و دريافت کننده ي پونه داشتند (P<0.05). به طور کلي مصرف مجزا يا توام پودر آويشن و پونه احتمالا از طريق بهبود هضم خوراک و هم چنين کاهش آسيب هاي کليوي باعث بهبود وزن گيري و ضريب تبديل خوراک مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 157
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی