برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1396 , دوره  48 , شماره  2 ; از صفحه 315 تا صفحه 323 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي فني، اقتصادي و تغذيه اي روش هاي مختلف تبديل برنج دانه بلند در استان فارس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
 
چکیده: 
در پژوهش حاضر، عملکرد فني و اقتصادي شش روش مختلف تبديل برنج دانه بلند (رقم شميم) در استان فارس و تاثير آنها بر ارزش غذائي برنج بررسي شد. در هر روش، توان مورد نياز، شدت جريان و انرژي الکتريکي مصرفي، ظرفيت سيستم، راندمان تبديل، ميزان شکستگي و ترک برنج، درصدهاي پروتئين، خاکستر و چربي، مقدار کلسيم و آهن اندازه گيري شد. براي ارزيابي اقتصادي، از روش تحليل نهايي منفعت به هزينه، استفاده شد. نتايج ارزيابي فني نشان داد که تيمار استفاده از دستگاه سفيدکن سايشي افقي + سفيد کن تيغه اي، مناسب ترين روش تبديل برنج قهوه اي به برنج سفيد در شلتوک رقم شميم بود. همچنين در اين تيمار، انرژي الکتريکي مصرفي کمتر، ظرفيت سيستم و راندمان تبديل بيشتر مي باشد. از نظر ارزش غذايي برنج، نتايج نشان داد که عناصر چربي، پروتئين و آهن در تيمارهاي مختلف تفاوت معني داري با يکديگر داشتند و بيشترين مقدار چربي در تيمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئين و آهن بيشترين مقدار به ترتيب در تيمارهاي 6 و 5 وجود داشت. نتايج ارزيابي اقتصادي نشان داد که تيمار 6 نسبت به ساير تيمارها اقتصادي تر مي باشد و پس از آن به ترتيب تيمارهاي 3، 2، 4، 1 و 5 قرار داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شاکر، م.، و رحیمی، ه.، و شاه امیریان، م.، و علوی منش، س. (1396). ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 48(2), 315-323. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300754



Vancouver : کپی

شاکر محمد، رحیمی هدایت اله، شاه امیریان مریم، علوی منش سیدمنصور. ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1396 [cited 2021December05];48(2):315-323. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300754



IEEE : کپی

شاکر، م.، رحیمی، ه.، شاه امیریان، م.، علوی منش، س.، 1396. ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 48(2), pp.315-323. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300754.



 

 
بازدید یکساله 93 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی