برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1395 , دوره  4 , شماره  4 ; از صفحه 301 تا صفحه 312 .
 
عنوان مقاله: 

اثر عصاره گلبرگ زعفران بر کيفيت انبارماني قطعات تازه برش خورده هندوانه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریه
 
چکیده: 

زعفران به عنوان گياهي ارزشمند مورد توجه توليدکنندگان و بازرگانان قرار دارد. محصولات جانبي زعفران همچون گلبرگ آن، که امروزه اثرات آنتي اکسيداني، ضد ميکروبي و تغذيه اي آن به اثبات رسيده است متاسفانه بجز موارد محدود مورد استفاده چنداني ندارد. به منظور بررسي کاربرد عصاره گلبرگ زعفران به عنوان يک بهبود دهنده در کيفيت پس از برداشت و فرآوري محصول تازه برش خورده هندوانه رقم کريمسون سوييت، پژوهشي در قالب طرح کاملا تصادفي بر قطعات مکعبي با ضخامت 1 سانتي متر (وزن متوسط 0.5 ± 1 گرم) هندوانه انجام شد. قطعات آماده شده هندوانه در چهار گروه دسته بندي شده و تحت تيمار عصاره گلبرگ زعفران (10 درصد حجمي / حجمي) به مدت 10 دقيقه، اشعه يو- وي (حداکثر تابش طول موج 253.4 نانومتر، قدرت 15 وات) به مدت 5 دقيقه، 10 دقيقه عصاره گلبرگ زعفران 10 درصد و سپس تيمار اشعه يو - وي به مدت 5 دقيقه و بدون تيمار (به عنوان شاهد) قرار گرفتند. بعد از تيمار قطعات ميوه در ظروف پلاستيکي شفاف (150×130×45 ميلي متر) با در لولايي قرار گرفته و در يخچال (دماي 0.5± 5 درجه سانتي گراد) به مدت 14 روز نگهداري شدند. نتايج بدست آمده نشان داد که عصاره گلبرگ زعفران به تنهايي نتوانست از کاهش وزن جلوگيري نمايد اما به طور معني داري در سطح احتمال پنج درصد توانست بار ميکروبي را کاهش داده و کيفيت رنگ را بهبود دهد. همچنين از تجزيه و کاهش ليکوپن جلوگيري نمود. هرچند تيمار توام عصاره گلبرگ و UV عملکرد بهتري در کاهش بار ميکروبي داشتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کاوه، ح. (1395). اثر عصاره گلبرگ زعفران بر کیفیت انبارمانی قطعات تازه برش خورده هندوانه. زراعت و فناوری زعفران, 4(4), 301-312. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300653



Vancouver : کپی

کاوه حامد. اثر عصاره گلبرگ زعفران بر کیفیت انبارمانی قطعات تازه برش خورده هندوانه. زراعت و فناوری زعفران. 1395 [cited 2021September21];4(4):301-312. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300653



IEEE : کپی

کاوه، ح.، 1395. اثر عصاره گلبرگ زعفران بر کیفیت انبارمانی قطعات تازه برش خورده هندوانه. زراعت و فناوری زعفران, [online] 4(4), pp.301-312. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300653.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 95 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی