برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1395 , دوره  4 , شماره  3 ; از صفحه 215 تا صفحه 224 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ترکيبات موثره و ميزان فعاليت آنتي اکسيداني زعفران توليد شده در شهرستان هاي کاشمر و مرند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

زعفران (Crocus sativus L.) محصولي ارزشمند و نيمه مقاوم به خشکي است که مي تواند در شرايط بسيار متفاوت آب و هوايي مورد کشت و کار قرار گيرد. مهم ترين ترکيب هاى شيميايى زعفران را کروسين و مشتق هاى کروستين تشکيل مي دهند. زعفران موارد استفاده مختلفي دارد، از جمله در صنايع غذايي به عنوان عامل عطر و طعم و همچنين در صنايع دارويي به عنوان ضد اسپاسم، ضد نفخ، آرامبخش، ضد افسردگي و بيماريهاي قلبي. در اين پژوهش، نمونه هاي زعفران از شهرستان مرند با ارتفاع 1360 متر و کاشمر با ارتفاع 1000 متر از سطح دريا جمع آوري شدند و در شرايط مناسب و يکسان خشک گرديدند. همچنين نمونه تجاري از شرکت معروف بسته بندي زعفران در بازار نيز تهيه گرديد. ميزان ترکيبات موثره نمونه هاي زعفران شامل، کروسين، پيکروکروسين و سافرانال مورد ارزيابي قرار گرفت. بر اساس نتايج به دست آمده، در نمونه هاي جمع آوري شده از مرند، بيشترين ميزان ترکيبات کروسين و پيکروکروسين مشاهده گرديد (ميزان جذب به ترتيب 306 و 118). همچنين فعاليت آنتي اکسيداني نمونه هاي زعفران نيز به روش احياي راديکال آزاد DPPH اندازه گيري شد. نتايج به دست آمده نشان داد که زعفران اکوتيپ مرند ميزان ترکيبات موثره و فعاليت آنتي اکسيداني بيشتري نسبت به اکوتيپ کاشمر دارد. بطور کلي با توجه به خشکي روزافزون و مسئله کم آبي در منطقه آذربايجان و کيفيت بالاي زعفران برداشت شده از زعفران زارهاي شهرستان مرند، زعفران مي تواند به عنوان محصولي جهت کشت و کار وسيع در اين منطقه قابل توصيه باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

وکیلی قرطاول، م.، و علیزاده سالطه، س. (1395). مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند. زراعت و فناوری زعفران, 4(3), 215-224. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300595



Vancouver : کپی

وکیلی قرطاول معصومه، علیزاده سالطه سعیده. مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند. زراعت و فناوری زعفران. 1395 [cited 2021September25];4(3):215-224. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300595



IEEE : کپی

وکیلی قرطاول، م.، علیزاده سالطه، س.، 1395. مقایسه ترکیبات موثره و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی زعفران تولید شده در شهرستان های کاشمر و مرند. زراعت و فناوری زعفران, [online] 4(3), pp.215-224. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=300595.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 219 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی