برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1395 , دوره  47 , شماره  1 ; از صفحه 159 تا صفحه 166 .
 
عنوان مقاله: 

اثر روش هاي مختلف خشک کردن بر گرانروي و ژل دهي صمغ دانه قدومه شهري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی
 
چکیده: 

هدف اصلي از مطالعه حاضر بررسي اثر روش هاي خشک کردن متفاوت بر گرانروي ظاهري و ژل دهي صمغ دانه قدومه شهري مي باشد. سه روش خشک کردن از جمله خشک کردن با خشک کن هاي انجمادي، آون هوا داغ و آون خلاء مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان دادند، مقادير گرانروي نمونه ها در سرعت برشي12.23  بر ثانيه در محدوده 0.31 تا 1.26 پاسگال ثانيه مي باشد و نمونه کنترل بيشترين مقدار ويسکوزيته را دارد. تمامي روش هاي خشک کردن ويسکوزيته ظاهري را کاهش دادنداما خشک کردن با آون خلاء بيشترين اثر منفي را بر ويسکوزيته داشت. ويسکوزيته صمغ هاي خشک شده توسط خشک کن هاي انجمادي و هوا داغ تفاوت معني داري با يکديگر نداشتند. روش هاي خشک کردن موسيلاژ، اثر معني داري بر تغييرات سفتي و چسبناکي ژل تهيه شده از صمغ هاي خشک شده دارند. مقادير عددي سفتي و چسبناکي به ترتيب در محدوده0.141  تا 0.264  (N)و 0.192 تا(Ns) 0.309  براي ژلهاي تهيه شده از صمغ هاي خشک شده در شرايط مختلف است. هر يک از ويژگي هاي کاربردي صمغ نهايي مي توانند متاثر از روش هاي متفاوت خشک کردن باشند. بنابراين اين نتايج مي توانند در انتخاب روش خشک کردن صحيح صمغ دانه قدومه شهري به عنوان يک عامل قوام دهنده و ژل دهنده موثر باشند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 132
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی