برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1396 , دوره  48 , شماره  1 ; از صفحه 29 تا صفحه 35 .
 
عنوان مقاله: 

جداسازي و شناسايي باکتري هاي لاکتيکي حاصل از فرآورده لبني سنتي (ريچال ماستي)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی و فناوری، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

در اين مطالعه، مقداري ريچال از ماست سنتي و سبزيجات محلي در مشک تهيه گرديد. در شرايط استريل نمونه برداري و کشت در محيط هاي اختصاصي، جدا و خالص سازي سوش ها لاکتيکي انجام پذيرفت. در ادامه برخي خواص بيوشيميايي، آنتي باکتريايي، همچنين شرايط رشد در دما، زمان و نحوه تلقيح در محيط هاي مختلف بررسي شد. در اين مطالعه 30 کلني جدا و خالص سازي شدند که همگي گرم مثبت، تعداد 28 کلني کاتالاز منفي، 26 کلني هموفرمنتاتيو، 1 کلني هترو فرمنتاتيو، 20 کلني آئروتولورنت و 10 کلني بي هوازي اجباري بودند. 13 کلني داراي پايداري حرارتي بودند. بهترين محيط براي رشد سويه ها محيط Lacto Agar و Milk Agar بودند و تمام کلني ها شير را تخمير کردند. خواص ضدباکتريايي سويه ها بر روي سه باکتري باسيلوس تورينجينسيس، باسيلوس سوبيتلوس و سالمونلا تايفي موريوم مورد ارزيابي قرار گرفت که همگي داراي خواص آنتي باکتريايي بوده ولي سالمونلا مقاومت بيشتري از خود نشان داد. با توجه به نتايج اين پژوهش و خوراکي بودن ريچال به نظر مي رسد اين باکتري هاي لاکتيکي پتانسيل بالقوه اي جهت استفاده به عنوان استارتر در صنايع لبني را دارند. در نهايت کلني ها با استفاده از محيط کشت 60 درصد گليسرول و 40 درصد شير تخمير شده در لوله هاي اپندرف و در شرايط استريل براي مطالعات بعدي فريز گرديدند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 95
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی