برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1395 , دوره  2 , شماره  2 ; از صفحه 52 تا صفحه 60 .
 
عنوان مقاله: 

اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
 
چکیده: 

فرآورده هاي سين بيوتيک حاوي باکتري هاي پروبيوتيک و ترکيبات پري بيوتيک هستند. اين فرآورده ها فوائد متعددي براي سلامت انسان دارند. هدف از اين تحقيق بررسي اثر اينولين و لاکتولوز بر زنده ماني لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس و خواص فيزيکوشيميايي ماست قالبي پروبيوتيک بود. ترکيبات پري بيوتيک (اينولين و لاکتولوز به صورت منفرد و مخلوط) و باکتري هاي پروبيوتيک (لاکتوباسيلوس روتري و لاکتوباسيلوس رامنوزوس) به همراه استارتر ماست به شير 2.5% چربي جهت توليد ماست پروبيوتيک اضافه شد. طي سه هفته نگه داري در سرما، زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در ماست به طور معني داري کاهش يافت (p<0.05) در حالي که مقادير اسيديته و ويسکوزيته نمونه هاي ماست افزايش معني داري (p<0.05) پيدا کرد. آب اندازي نمونه ها (به جز نمونه شاهد که فاقد ترکيبات پري بيوتيک بود) طي نگه داري به طور معني داري (p<0.05) کاهش يافت. بيش ترين اسيديته مربوط به نمونه حاوي اينولين و نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) کم ترين آب اندازي را داشتند. بيش ترين ويسکوزيته مربوط به نمونه حاوي مخلوط اينولين و لاکتولوز بود. بيش ترين زنده ماني باکتري هاي پروبيوتيک در نمونه حاوي اينولين مشاهده شد. بنابراين افزودن ترکيبات پري بيوتيک موجب بهبود خواص فيزيکوشيميايي و بقاي باکتري هاي پروبيوتيک در ماست قالبي گرديد به طوري که در نمونه هاي حاوي اينولين و لاکتولوز (به صورت منفرد و مخلوط) تعداد باکتري هاي پروبيوتيک بالاتر از 106 cfu/ml در انتهاي دوره نگه داري بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پوراحمد، ر.، و شقاقی، م. (1395). اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, 2(2), 52-60. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299126



Vancouver : کپی

پوراحمد رضوان، شقاقی میترا. اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1395 [cited 2021May16];2(2):52-60. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299126



IEEE : کپی

پوراحمد، ر.، شقاقی، م.، 1395. اثر اینولین و لاکتولوز بر زنده مانی لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس رامنوزوس و خواص فیزیکوشیمیایی ماست قالبی پروبیوتیک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی, [online] 2(2), pp.52-60. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=299126.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی