برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1396 , دوره  72 , شماره  2 ; از صفحه 157 تا صفحه 164 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف تريپتوفان بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامى، دانشکده کشاورزى دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
 
چکیده: 
زمينه مطالعه: تنش گرمايي از طريق تغييرات فيزيولوژيک در بدن باعث کاهش عملکرد در طيور مي گردد. هدف: اين تحقيق به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف تريپتوفان بر عملکرد، خصوصيات لاشه و برخي فراسنجه هاي خوني جوجه هاي گوشتي تحت تنش صورت گرفت. روش کار:دويست و پنجاه قطعه جوجه گوشتي نر يکروزه سويه تجاري راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفي با 5 تيمار و 5 تکرار (پن) به ازاي هر تيمار و 10 جوجه در هر تکرار پرورش داده شد. جوجه هاي گوشتي گروه شاهد با جيره ي پايه و ساير تيمارها با جيره ي پايه همراه با سطوح مختلف 110، 120، 130 و 140 % نياز سويه راس تغذيه شدند. جيره هاي آزمايشي در دوره پاياني (25-42 روزگي) و در شرايط تنش حرارتي (32±1oC) به صورت دوره اي از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شدند. نتايج: نتايج نشان داد که افزايش وزن در دوره پاياني با افزايش سطح تريپتوفان به 110 % به طور خطي افزايش يافت اما افزايش سطح تريپتوفان جيره به 120، 130 و 140 % منجر به بدتر شدن افزايش وزن گرديد (p<0.05)ضريب تبديل خوراک در هر دو دوره پاياني و کل، با افزودن سطح تريپتوفان به 110 و 120 %، به صورت خطي کاهش پيدا کرد ولي سطوح بالاتر تريپتوفان (130 و 140 %) در هر دوره باعث افزايش ضريب تبديل خوراک شدند (p<0.05)افزايش سطح تريپتوفان به 130 % نياز سويه راس باعث افزايش خطي ميزان هر سه آنزيم لاکتات دهيدروژناز، آلانين آمينوترانسفراز و آلکالين فسفاتاز گرديد (p<0.05) مکمل سازي جيره با سطوح مختلف تريپتوفان اثري بر اوره، پروتئين، کراتينين، آلبومين،گلوکز و کلسترول خون در 42 روزگي بجز تري گليسريد نداشت (p>0.05)افزايش سطح تريپتوفان تا 140 % باعث کاهش ميزان تري گليسريد گرديد. نتيجهگيري نهايي: به طور کلي، نتايج آزمايش اخير نشان مي دهد که سطوح تريپتوفان 110 و 120 % نياز سويه راس بهترين سطوح براي بهبود عملکرد جوجه هاي تحت تنش گرمايي است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

داوودی، پ.، و دانشیار، م. (1396). تاثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 72(2), 157-164. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298681



Vancouver : کپی

داوودی پرستو، دانشیار محسن. تاثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1396 [cited 2021December08];72(2):157-164. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298681



IEEE : کپی

داوودی، پ.، دانشیار، م.، 1396. تاثیر سطوح مختلف تریپتوفان بر عملکرد, خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 72(2), pp.157-164. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=298681.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 142 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی